KSCWielsbekelogo.svg

Loting eindronde

In het bondsgebouw van het West-Vlaamse voetbalcomité (lees café Het Bourgondisch Kruis in Beveren-Roeselare) werden wij welkom geheten voor de loting van de eindronde.

 

Onze mogelijke tegenstanders, op Oostduinkerke na, waren allemaal aanwezig. Alle ploegen kregen een nummertje toegewezen, daarna werden de nummertjes ook matchen. Wij matchten in dit systeem met RC Lauwe.

 

De heenwedstrijden wordt gespeeld op woensdag 1 mei in Lauwe, de terugmatch wordt diezelfde week op 5 mei afgewerkt op Hernieuwenburg. In de andere wedstrijd treffen Oostduinkerke en Dadizele elkaar. De winnaars mogen naar de interprovinciale eindronde. Tien ploegen strijden dan in twee poules, slechts een tweetal promoveert.

 

Er zijn verder ook nog twee overbodige finales die nu eenmaal voor de klucht moeten worden afgewerkt. De winnaars van deze eerste ronde spelen nog eens tegen elkaar, de verliezers normaal gezien ook. Of je deze wedstrijden nu wint of verliest, er verandert niets. Extra stijgers komen uit de interprovinciale eindronde en niet uit deze wedstrijden.

 

Het scenario dat iedereen vreesde bleef dus uit, we moeten niet terug naar de kust. Wat Maggie MacNeal ook mag beweren in bijpassende song. We zullen het eerder moeten stellen met volgende strofe:

 

Tussen Wielsbeke en Lauwe
Bart en zijn team
mensch n gaat gaan kijken
want t is t kijken weird

zeker wel 90 minuten lang
ze lopen allemoale unnen eigenste gang
Oh Bartje, Bartje, Bartje en zijn team
djuk djuk judjuk mijn team