KSCWielsbekelogo.svg

Verslag

VERSLAG

VOORAF

Deze wedstrijd werd enkele weken geleden nog afgelast door het stormweer. Iets wat ze beter ook hadden gedaan met onze laatste twee matchen. Wielsbeke kwam met 16 op 18 vol vertrouwen aan de aftrap. Wervik moest het met een 1 op 12 doen. Veel te weinig voor een ploeg  van het kaliber Wervik. Dat het voor de bezoeker van moeten was konden we op veld ook al vlug vaststellen.  KSCW kreeg amper voet aan grond. Wervik was pakken gretiger en sneller. KSCW heeft geen 5 minuten gekregen om in z'n spel te komen.

 

Voor de wedstrijd van vanmiddag vernamen wij het overlijden van Suzy Gheysen, de partner van assistent Kris Mulleman.  Suzy was meestal mee op de wedstrijden van Kris. Wij herinneren haar als een goedlachse, aangename graag geziene dame. Wij willen ons medeleven betuigen aan Kris en aan de familie van Suzy.

 

WERVIK START HET GRETIGST

In de eerste helft zijn de kansen en de goals voor de bezoekers. Na 5 minuten kopte  Jeroen Vlieghe in de handen van Borre. 

 

BORRE UIT DE RECHTHOEK

Twintig minuten ver wanneer scheidsrechter en grensrechter overleggen en uiteindelijk beslissen onze doelman een gele kaart onder de neus te schuiven. Een fout maakte hij niet en als hij de bal met de arm zou gespeeld hebben, komt Borre best goed weg.  Bekijk de fase gerust op ons beeldverslag (eerst op gewone snelheid, daarna vertraagd). 

 

TWEE WERVIKSE GOALS

De fase daaropvolgend brengt de 0-1 op het bord.  Destroies  werkt na een hoekschop met zijn buikspieren de  bal tegen de touwen. Dries verhinderde nog een scoringskans voor  de vinnige  Lefebvre  (die ons een heel stevige en goede indruk naliet).  We noteerden tussendoor ook een karatetrap van Jeroen Vlieghe richting doel, Borre reageerde alert.  Tien minuten voor rust zorgde Wervik met een snelle counter voor de 0-2. De verdediging ging  helemaal de mist in (ook al was er geen mist te bespeuren) want   Destroies  en   Lefebvre  doken alleen op voor doel.  De eerstgenoemde was niet egoïstisch en legde de bal netjes klaar.   Lefebvre  had meer werk gehad om de bal naast het doel te krijgen, dat deed hij uiteraard niet.

 

ONMACHTIG WIELSBEKE

Wielsbeke kreeg geen bal tussen de palen in de eerste helft, en om eerlijk te zijn, ook niet in de buurt van de palen. De koffie moest voor beterschap zorgen.

 

DE KOFFIE WAS HELAAS NIET STRAF GENOEG

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld, de eerste kans opnieuw voor de bezoekers na onnodig balverlies. Borre kwam gelukkig goed z'n doel uit . 

 

DAN TOCH TWEE KANSEN

KSCW komt dan toch eens met z'n neus aan het venster. Een vrije trap van Jarne  werd door een Wervikse voet in corner gewerkt.  Even later gaat een geplaatste volley van Ruben maar net over doel. Na een voorzet van Jeroen moest de Wervikse doelman dan toch een iets doen. Hij was zo verrast dat hij aan de bak moest dat hij even de bal loste.

 

CONTROLEREND WERVIK

Wervik gaf verder niks meer weg en speelde de match rustig uit. Borre was nog een keertje sneller bij de bal dan de ingevallen Teddy Bouchart (heerlijke naam toch). Verder kunnen we de tweede helft eerder saai dan boeiend noemen.

 

* Dit verslag werd door haast en spoed niet gecontroleerd op taal- en en spelfouten.