KSCWielsbekelogoJeugd.svg

JONG KSCW - Torhout 1992 KM

Sinds enkele jaren spelen de "talentgroepen" van de partnerclubs en friends vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. Deze "talentenploegen" zijn samengesteld uit spelers van de U15, U16 en U17. Dit team zal vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen talentgroepen van alle partnerclubs. Alle wedstrijden worden normaal gespeeld op woensdag. Het is een competitie zonder klassement en met fair-play hoog in het vaandel.

 

Coördinator en trainer van dit team is BArt De Brabandere. Op die manier krijgt hij ook zicht op talentvolle spelers. Er zullen op regelmatige basis evaluaties van deze talenten worden gehouden. Deze gebeuren in samenspraak met alle betrokken trainers en met de sportieve commissie.


Jong KSCW is een dynamische groep. Dit betekent dat de selectie meerdere keren per seizoen kan wijzigen. Er wordt geen vaste kern gemaakt.

 

Bedoeling is om onze talenten te laten kennis maken met het voetbal op een hoger niveau en met een hogere snelheid van uitvoering, zodoende de spelers optimaal voor te bereiden op een eventueel verdere stap naar beloften of eerste elftal.