KSCWielsbekelogoJeugd

Update Coronamaatregelen

Het Overlegcomité kwam op 19-07-2021 bijeen en nam beslissingen over de sportsector. De maatregelen die gelden vanaf 30 juli blijven in grote lijnen met de richtlijnen die gelden vanaf 27 juni 2021. Deze maatregelen zijn bevestigd in het Ministerieel Besluit van 27-07-2021 Er zijn enkele wijzigingen in het aantal toeschouwers bij en het toegelaten deelnemers bij een sportkamp. We concluderen dat voor ons jeugd- en amateurvoetbal, zowel outdoor als indoor, bijna alles terug zoals het oude kan worden georganiseerd. Het blijft natuurlijk belangrijk om de protocollen goed op te volgen, in het belang van ieders gezondheid.

 • Er kan opnieuw onder normale omstandigheden worden gesport. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er kan contact worden gemaakt , voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt ook voor sporten in georganiseerd, niet-georganiseerd.
 • Kleedkamers en douches mogen opnieuw openen . We adviseren hier wel om optimale ventilatie te voorzien van wanneer dit niet mogelijk is om de capaciteit te kunnen beïnvloeden. Hou bij de heropening rekening met de benodigde procedures ter preventie van legionella .
 • Enkel voor de deelnemers aan sportkampen geldt nog een limiet , vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers. Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen. Bekijk het protocol .
 • De densiteitsregels (30m²/10m²) ter reductie van de capaciteit van sportinfrastructuur zijn niet langer verplicht . Ze kunnen wel een nuttige beheersmaatregel zijn, indien de indoor infrastructuur over beperkte ventilatiemogelijkheden beschikt.

DE LIMIETEN VOOR PUBLIEK BIJ SPORTWEDSTRIJDEN WORDEN VERRUIMD:

 • Minderjarige Deelnemers (en g-sporters en hulpbehoevenden) aan sportactiviteiten can rossen vergezeld Worden deur Één van Meerdere Leden their Huishouden, ongeacht de Aard van de Activiteit Voor deze toeschouwers mag geen CERM of CIRM worden gemaakt.
 • Zonder Covid Veilig Ticket:
  • Binnen tot 3.000 personen (of 100% van de CIRM-capaciteit indien dit lager is dan 2.000), zitten, met mondmasker en op een veilige afstand.
  • Buiten tot 5.000 personen , met mondmasker en op een veilige afstand. Het mondmasker mag tijdelijk af wanneer mannen op een vaste zitplaats zit (bv. voetbalstadion).
 • Kinderen tot 12 jaar zijn net zoals voor de toepassing van het Digital Covid-certificaat, ook voor het Covid Safe Ticket vrijgesteld van testen.
 • Clubs zijn niet verplicht de testmogelijkheid aan de ingang van het evenement aan te bieden.

 

CERM , en indoor ook CIRM , blijven verplicht . Een CERM is niet verplicht voor evenementen tot en met 200 toeschouwers buiten. Een CERM en CIRM zijn niet meer verplicht bij evenementen tot en met 100 toeschouwers binnen, en tot en met 200 toeschouwers buiten. 

Lokaal kunnen er strengere beperkingen gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie van de gemeente.

Meer informatie in het Basisprotocol sport .