MEMORABELE 1e RONDE VAN KSCW

Halftijdse terugblik op het seizoen 2021 - 2022 :

 

De heenronde wordt bij deze afgesloten met 38 op 42. Een ongelooflijk sterke prestatie van onze jongens. Daardoor kunnen we halfweg een voorsprong van 12 punten op de eerste achtervolgers noteren. De sterke en brede kern van KSC Wielsbeke zorgt ervoor dat onze trainersstaf iedere week kan beschikken over een zeer sterke selectie. Halfweg het seizoen blijkt dit één van onze sterktes te zijn. Een korte terugblik...

 

De heenronde :

 

De voorbereiding van KSCW verliep niet zoals gewenst. In de Beker van West-Vlaanderen waren we al snel uitgezongen en de oefenwedstrijden verliepen met up's en downs. 

 

Bij het ontvangen van de kalender was iedereen binnen KSCW er van overtuigd dat er een zeer moeilijk programma op het menu stond. Met veel vraagtekens startte KSCW aan de competitie. Die vraagtekens vielen al snel weg want de wedstrijden tegen Wervik (0-1), Blankenberge (1-1), Roeselare-Daisel (2-1), Rumbeke (1-2) en Boezinge (4-0)  werden afgesloten zonder nederlaag. Toch wel een serieuze prestatie als men naar het huidig klassement kijkt.

 

De wedstrijden bleven komen en KSCW bleef winnen. Een kleine hapering in Zonnebeke (1-1) werd als snel geklasseerd als een ‘accident de parcours’. Op speeldag 10 werd de verplaatsing naar KSV Diksmuide, met de veel moeite, winnend afgesloten. Door deze belangrijke overwinning kon KSCW het eerste kloofje noteren op de eerste achtervolgers. Meer zelfs, drie dagen na de overwinning tegen KSVD kregen onze jongens het goeie nieuws dat de 1e periodetitel binnen was. Een eerste doelstelling kon afgevinkt worden.

Na het goeie nieuws van de periodetitel zorgde de trainersstaf er voor dat de kopjes terug fris waren voor wat nog komen zou. Wat volgde waren de twee derby’s tegen RC Waregem en de uitwedstrijd naar KFC Meulebeke. Traditioneel zeer lastige tegenstanders voor de geel-witten. RC Waregem werd in eigen huis, na een ware demonstratie, verslagen met 5-0. De wedstrijd in Meulebeke verliep veel moeilijker. Na een mindere wedstrijd kon KSCW pas in de extra tijd afstand nemen van de rood-witte beren.

 

Met nog drie wedstrijden te gaan in de heenronde had KSCW een nieuw doel gesteld. De heenronde afsluiten zonder nederlaag en zo de druk bij de achtervolgers te leggen. Wielsbeke slaagde opnieuw met glans en kon een negen op negen laten noteren.

 

Zo kan KSC Wielsbeke terugblikken op een memorabele eerste ronde. We zijn halfweg het seizoen en kunnen met veel trots terugblikken op de huidige gang van zaken. Zondag 19 december om 14u30 start de terugronde met een thuiswedstrijd tegen Wervik. We hopen jullie allen te mogen verwelkomen voor deze topper. #forzakscw