Verslag

VERSLAG

Tweede wedstrijd in het kader van de beker van België : een (verre) verplaatsing naar Hasselt om te spelen tegen RC Hades Kiewit (2e Nationale).

Het terrein dat naast de weide van Pukkelpop ligt, is een goed terrein met een mooie accommodatie.

Onder de dreiging van een onweer werd de wedstrijd op gang gefloten. De thuisploeg nam het initiatief maar de eerste dreiging kwam van KSCW. Hades verloor vroeg in de wedstrijd 2 verdedigers waarvan één met een heel zware blessure (enkelbreuk en nog meer) en afgevoerd naar het ziekenhuis. De thuisploeg kwam op voorsprong in min 10 via Bongiomo. Geel-wit kwam op gelijke hoogte via een penalty omgezet door Jari D in min 30. KSCW kwam kort voor de rust terug op achterstand. Eerst kreeg Vanratingen in min 41 de 2 – 1 makkelijk aangeboden en in min 42 schoot Paumen een strafschop binnen. 3 – 1 aan de rust.

KSCW had het betere spel gedurende de eerste 30 min van de 2e helft maar kon niet scoren. Het was integendeel Hades dat uit liep tot 4 – 1

door Claes in min 75. Op het einde van de wedstrijd kon Thomas nog milderen tot 4 – 2 (min 88).

KSCW mag terugblikken op een verdienstelijke partij maar het bekerverhaal eindigt dit seizoen in ronde 2.

T2 Maarten Deschuymere aan het woord :

Op bezoek bij een ploeg uit de tweede afdeling wisten wij dat wij voor een zware opdracht stonden. Toch hoop je altijd op een stunt. Wij kwamen vroeg achter, maar op het halfuur brachten wij de balans in evenwicht. Toen wij vlak voor de pauze twee goals binnen kregen op evenveel minuten tijd, zag het er niet zo goed uit. Na de pauze slikten wij nog een vierde doelpunt en daarmee stopte het bekeravontuur. Wij werden op onze waarde geklopt, maar er zat misschien wel meer in. Wij gaven immers drie goals weg na individuele fouten en op dat niveau wordt het kleinste slippertje afgestraft. Toch kwamen wij met een positief gevoel terug uit Hasselt. Voetballend lieten wij goeie dingen zien en wij kregen ook verschillende kansen.”

Wielsbeke kreeg in zijn twee bekermatchen zeven goals tegen. “Op Zedelgem slikten wij ook drie goals, maar beide partijen kan je niet met elkaar vergelijken. Zedelgem counterde enkele keren perfect, terwijl het in Hasselt goals in geschenkverpakking waren.

In de Beker van West-Vlaanderen zullen wij nu verder proefstomen voor de competitiestart met een lastige verplaatsing naar Wervik”, besloot Deschuymere.

DOELPUNTEN :

10' : Bongiorno : 1-0

30' ; Dejaegere : 1-1 (strafschop)

41' : Vanratingen : 2-1

42' : Paumen : 3-1

75' : Claes : 4-1

88' : Coopman : 4-2