Verslag

VERSLAG

Opnieuw een wedstrijd voor de beker van West-Vlaanderen. Nu tegen de buren van KSK Beveren-Leie. Na de slechte wedstrijd tegen KSK Snaaskerke had de thuisploeg iets recht te zetten.

Al van bij de start van de wedstrijd was dit ook duidelijk. KSCW nam de wedstrijd in handen. Na 5 minuten kreeg Thomas Coopman al de eerste kans van de wedstrijd. Hij besloot in de handen van de doelman.  KSC Wielsbeke bleef doorduwen en de kansen bleven komen. Jeroen Bonte kon een geloste bal van de doelman niet binnen het kader krijgen. Op het kwartier was het bijna zover maar Jarne Wullaert kreeg de bal niet binnen.

De bezoekers dreigden met enkele goede counters maar werden niet echt gevaarlijk. Na een groot kwartier was de openingstreffer dan toch een feit. Jonathan Verstraete recupereert de bal centraal en kan doorzetten. Hij bedient Jari Dejaegere in de rechthoek. Deze aarzelt niet en zet de oververdiende 1-0 op het bord.  KSC Wielsbeke bleef het heft in handen nemen en iets voor het half uur werden ze hiervoor beloond.  De bezoekers kregen een hoekschop niet goed genoeg weggewerkt. De bal kwam in de voeten van Ruben D'Hondt die met links de score kon verdubbelen. Bijna direct na de verdubbeling van de score was het al 3-0. Doch Jeroen Bonte kon de voorzet van Jonathan Verstraete niet binnen het kader krijgen.

De geel-witten waren duidelijk gesteund door de opgekomen supporters, die massaal bleven hangen na de eerste succesvolle foodlunch van het seizoen.

Zo'n 7 minuten voor de rust maakt Jari Dejaegere een zeer mooie individuele actie centraal op het veld. Hij krijgt de bal bij Jarne Wullaert, die mooi aanneemt en staalhard de bal hoog in de netten jaagt. Een deugdoende goal voor onze nummer 10.

3-0 was metteen ook de ruststand.

Na de rust konden de bezoekers al snel de 3-1 tegen de netten prikken. Branko Baert profiteerde van een moment van onoplettendheid en milderde de score.

Wielsbeke nam het commando opnieuw over en nadat Jonathan Verstraete een voorzet van Glenn Maddens hard op de doelman trapt was het 2 minuten later wel prijs. Nu was het Jonathan die met een verre inworp  onze kapitein bereikt die mooi kan binnenkoppen.

Wielsbeke krijgt nog de kans op 5-1 maar de bal van Pieter De Winter werd op de lijn gekeerd. Toch kwam die score alsnog op het bord. Want in de laaste minuut kon Jeroen Bonte profiteren van balverlies bij de bezoekers om de 5-1 eindstand tegen de touwen te trappen.

Een mooie en verdiende overwinning die duidelijk naar meer smaakt...