Verslag

VERSLAG

Op de 7e speeldag van het seizoen kwam KWS Club Lauwe op bezoek. Als kersverse leider in 1e provinciale was het de vraag of de geel-witten konden bevestigen.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de nieuwe wedstrijduitrustingen van de jeugd officieel voorgesteld aan de sponsors, spelers en het grote publiek.  Het talrijk opgekomen publiek zag dat het goed was.

Om stipt 15uur was het aan de grote jongens om onze supporters gelukkig te maken. Maar de wedstrijd startte in mineur. Na amper 1 minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Met een knappe solo kon Tajeddine de bal panklaar leggen voor Desloovere die de bal onder Noah binnen duwde.  KSCW bleef niet bij de pakken zitten en was niet aangeslagen door de vroege achterstand.  Want na  amper 7 minuten stonden de bordjes alweer gelijk. Jarne kon, met een mooie bal tussen de lijnen, Thomas bereiken en die werkt koelbloedig af.

Toch was het opletten geblazen. De bezoekers waren duidelijk van plan om hun vel duur te verkopen. Zo kon Brian een knappe voorzet nog net genoeg raken zodat Lecour niet alleen voor doel kwam. In de 13e minuut kon Jonathan de bal knap recupereren voor onze rechthoek waarop hij met een fantastische lange bal Andres kon bereiken. Zijn voorzet werd net voor de aanstormende Jari in hoekschop verwerkt. Wielsbeke had de smaak duidelijk te pakken en op de hoekschop die volgde kon Dries net niet hard genoeg afwerken.

Nadat KWS Club Lauwe een, licht toegekende vrije trap kreeg maar die in de muur trapte werd op de tegenaanval Jarne weggestuurd langs de flank. Hij kon de bal perfect bijhouden en in loop van Jari voor doel krijgen. Toch kwam Jari net te kort om de bal voldoende te raken om de verdiende voorsprong tegen de netten te trappen.

De Geel-Witten bleven komen maar Thomas, Nicolas en Jarne konden de opgelegde kansen niet voorbij de bezoekende goalie krijgen.  Maar het kon niet blijven duren. Wielsbeke verdiende de voorsprong en kreeg die ook. Jonathan stuurde Thomas mooi in de diepte, die die de bal subliem over de doelman stifte naar het open doel. Andres kopte voor de zekerheid de bal in het lege doel. De vele jeugdspelers konden voor de tweede keer in de namiddag hun favoriete ploeg toejuichen.

Ruststand 2-1

Na de rust kwam KSCW opnieuw goed uit de kleedkamer en de kansen bleven komen. Het werd éénrichtingsverkeer en het derde doelpunt was een kwestie van tijd. Toch kregen onze jongens de oververdiende 3e treffer niet tegen de touwen. Ondertussen bleef het opletten geblazen want de bezoekers bleven loeren op een counter. Zo kon Noah een bal gelukkig uit zijn korte hoek ranselen.

Zo'n 20 minuten voor tijd was het dan eindelijk prijs. Nadat Nicolas de bal kon veroveren speelt hij Jarne aan. Die legt op zijn beurt de bal mooi terug in de loop van Nicolas die de oververdiende 3-1 onder de bezoekende goalie schuift .

De ban was gebroken en Wielsbeke verzuimde nog om de score verder uit te diepen. Maar met een 3-1 kon er teruggeblikt worden op een mooie overwinning. De fiere leider zorgde nog voor een prachtig moment toen ze samen met de jeugdspelers de overwinning vierden op het plein. Een echt kippenvelmoment voor spelers, ouders en talrijk opgekomen supporters.

Merci aan alle toeschouwers! Wij hopen jullie in de komende weken ook massaal langs onze velden te mogen verwelkomen.

Volgende week moet KSC Wielsbeke op bezoek naar SC Zonnebeke.