Verslag

VERSLAG

De eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 was direct de topper tegen SK Roeselare-Daisel. Beide ploegen waren goed aan de competitie gestart en het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

KSCW begon goed aan de wedstrijd tegen wellicht dé titelkandidaat van onze reeks. Nicolas kon in de zestien de bal niet onder controle krijgen (min 6).

Even schrikken toen Noah de bal door ging maar zonder gevolg (min 10).

De wedstrijd kreeg een ander verloop toen Vanmaele Jari onderuit haalde en de rode kaart onder de neus kreeg (min 14). Ruben trapt de vrije trap net naast het Roeselaarse doel (min 15). KSCW kwam op voorsprong in min 27 toen Ruben vanop rechts Jonathan vond die heerlijk overhoeks met een boogbal Degrendel versloeg (1 – 0). Ruben zette de doelman nog eens aan het werk met een afstandsschot na een inworp (min 30). Nicolas zette vervolgens Jari centraal alleen voor doel. Jari kreeg de bal nog voorbij de doelman maar een verdediger kon de bal nog voor de lijn ontzetten. 4 min voor de rust eerste bezoekende gevaar. Dejonghe kon op een vrije trap de bal niet binnen het kader krijgen. Op slag van rust nog een schot van Bakelandt zonder groot gevaat. Rust 1 – 0 .

De 10 van KSRD gingen na de rust op zoek naar de gelijkmaker. Na een snelle inworp zette Lingier zich door op rechts, hij bediende Aaron Couckuyt, die de bal in twee keer in doel  kon werken (min 54). Reactie van KSCW met een voorzet van Jonathan, Jari komt voor zijn man op de paal maar afgevlagd voor buitenspel. KSRD drong aan en er was een goede tussenkomst nodig van Noah om Dejonghe van een Roeselaarse voorsprong te houden (min 60).   Op vrije trap van Ruben is Arne aan de 2e paal te overhaast en krijgt de bal niet voor doel (min 62). Ondertussen werd het een wedstrijd voor echte mannen, duels op het scherpst van de snee. De 10 van Roeselare die veel gegeven hadden, kregen het laatste kwartier moeilijker om alles te belopen. Na een actie op links kreeg Ruben centraal de bal. Zijn schot week af en ging naast (min 78). Op de daaropvolgende hoekschop kreeg Jari een mooie kopkans. Toen iedereen zich opmaakte voor een gelijkspel, bracht Brian de bal vanop rechts nog eens voor doel. Jonathan ko voor zijn man komen en de bal met het hoofd binnen deviëren. Er was te weinig tijd meer voor Roeselare om te reageren en zo won geel-wit in de laatste minuut zijn eerste thusiwedstrijd van het seizoen tegen

een sterk Roeselare. Eindstand 2 -1.