Verslag

VERSLAG

Op een druilegere zondagnamiddag stond de wedstrijd tegen Sparta Heestert op het programma. Met een overwinning kon de thuisploeg (mogelijks) de 1e periodetitel op zak steken. (later meer...)

Heestert schoot direct goed uit de startblokken. Hermans met een goede voorzet vanop links. Noah had enige moeite om de natte bal vast te houden. Pas na 7 minuten kwam de eerste dreiging van geel-wit. Een voorzet vanop links waar de doelman niet goed bij kon, kwam bij Pieter DW. Die kon echter de afvallende bal niet goed op de slof nemen.

Kort daarna het eerste echter gevaar van KSCW. Na een lang uitgespeelde aanval vanop links werd de bal weggewerkt door de bezoekers in de voeten van Jonathan. Die trapte de bal staalhard voorbij de doelman. Yavtali stond zijn doelman nog bij om de bal van de lijn te keren.

Sparta Heestert was niet onder de indruk en in de omschakeling werd Hermans op doel afgestuurd. De afwerking was te zwak om Noah te verrassen. Het bleef opletten voor KSCW.  Soumillon kreeg de bal centraal voor doel die metteen trapte richting doel. Zijn schot werd echter afgebloktdoor Brian.

Op het kwartier kon Soumillion nogmaals aanleggen van buiten de rechthoek maar ook dit schot ging naast. Na wat kleine kansjes voor de bezoekers was het nog eens de beurt aan KSCW. Een mooie voorzet van Thomas vanop links werd door Jari hard op doel gekopt. De bezoekende goallie kon zijn netten, met een knappe parade, schoon houden.

Wielsbeke had duidelijk vertrouwen getankt. Op het halfuur kon Glenn de hoekschop van Thomas net niet binnen het kader koppen. Vijf minuten voor de rust werden de bezoekers tot tien man herleid.  Yavtali kon vroegtijdig de kleedkamer in na een fout op de doorgebroken Jari.  De vrije trap die daarop volgde werd in de zestien getropt en na wat geharrewar, kon Jari op doel besluiten. Zijn schot werd opnieuw afgeblokt.  Net voor affluiten kwamen de bezoekers toch bijna op voorsprong toen Soumillon alleen op Noah kon afgaan. Hij duwde de bal net iets te ver voor zich uit waarop de goed uitgekomen thuisdoelman de bal kon oprapen. Beide ploegen konden de kleedkamer in met 0-0 op het bord.

Nadat alles spelers terug wat droge kledij aangetrokken hadden gebeurde er in de eerste 10 minuten niet echte veel. Het was KSCW dat in minuut 56 het eerste kansje kreeg.  Op een hoekschop voor KSCW was er wat geharrewar voor doel. De bal kan nog net ontzet worden door de bezoekers.

Op het kwartier werd ook bij de thuisploeg een mannetje naar de kleedkamer gestuurd. Brian testte de kwaliteit van het shirt toen Duthoo mogelijks alleen op doel zou afgaan. Hij werd met de rode kaart bedankt door de scheids. De daaropvolgende vrije trap werd door diezelfde Heremans staalhard op doel getrapt. Noah kon met een prima redding de bal uit zijn doel houden.

Met 10 tegen 10 kwam er opnieuw wat ruimte en op hoekschop van KSCW, kon Pieter P op doel besluiten. Een goed keepende Vercruysse kon zijn netten schoon houden.  Wielsbeke tankte duidelijk vertrouwen uit die poging want nauwelijks 5 minuten later kon Jari vanop links naar binnen komen. Zijn gekruist schot gaan niet ver naast. Nauwelijks twee minuten later was daar dan toch de bevrijding. Jarne vanop rechts met een prima actie en dito voorzet richting tweede paal. Daar was Thomas bij de les en kon knap voor zijn man komen en de verdiende voorsprong binnen trappen.  Toch bleef het opletten voor de sterk opzettende bezoekers. Zo moest Noah nog goed tussen komen op een poging van Sparta. Zo'n tien minuten voor het einde kon Pieter P vanop rechts oprukken, zijn schot landde echter in de handen van de doelman.  Wielsbeke bleef komen en Jari kon de score op 2-0 brengen na een schitterende aanval. De lijnrechter stak hier echter een 'vlagje' voor, die had in de voorbereidende actie buitenspel gezien van Thomas. Het bleeft dus spannend en in de laatste minuten van de wedstrijd moest Noah nog een paar keer gevat tussenkomen. De 1-0 bleef echter op het bord. Een fel bevochten zege tegen Sparta Heestert dat zeer goed meespeelde en het KSCW zeer moeilijk gemaakt heeft.

Perdiodekampioen of niet? Niemand die het weet...

Volgende speeldag de topper op en tegen KSV Diksmuide. De wedstrijd wordt gespeeld op ZATERDAG 06 NOVEMBER om 19u30. Alle supporters op post om onze geel-witten opnieuw naar de overwinning te schreeuwen.

SCHEIDSRECHTER: Cannaert

DOELPUNT:  72’ Coopman 1-0

WIELSBEKE:  Vanwalleghem, Depondt, Wysselinck, Maddens, Coopman (82’ Khramaz), Wullaert (89’ Ragolle), Verstraete, D’Hondt (63’ Planckaert), Dejaegere, Verschelde, De Winter.

HEESTERT: Vercruysse, Dhoop, Hugelier (56’ Christiaens), Duthoo, Soumillon (76’ Ponjaert), Van Wassenhove, Vangheluwe, Peers (75’ Da Silva), Yavtali, Hermans, De Loof

GELE KAARTEN: 38’ Depondt, 76’ Hermans

RODE KAARTEN:  39’ Yavtali, 58’ Depondt