Verslag

VERSLAG

Op zaterdag 06 november stond de topper KSK Diksmuide - KSC Wielsbeke op de agenda. De thuisploeg had veel volk naar 'De Pluimen' kunnen lokken om zo de leider in 1e Provinciale een moeilijke avond te bezorgen. De thuisploeg was echter genoodzaakt om door blessures en schorsingen, een heel jonge ploeg tussen de lijnen te brengen.

Het jeugdig enthousiasme kreeg al snel een eerste deuk als KSCW kon scoren tijdens de eerste gevaar in de zestien. Vanop rechts werd Thomas aangespeeld  waarbij hij de bal droog tegen de touwen schiet (0-1 - min 4 ). Op het kwartier kwam Jari net niet bij een goede voorzet van Thomas om de score te verdubbelen.  Tijdens een snelle counter kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. En bij deze eerste kans stonden de bordjes bijna gelijk.  Jonathan kon de bal nog net voor de lijn keren.  KSC Wielsbeke was gewaarschuwd.

Bij de volgende aanval van de bezoekers werd Jonathan aangespeeld op links. Zijn voorzet landde, gedragen door de gure wind, aan de verste paal in het doel. Zo verdubbelde KSCW, op een diefje, de score naar 0-2.  De jonge veulens van Diksmuide waren niet onder de indruk en bleven verzorgd voetballen. Het antwoord van de thuisploeg kwam na 25 minuten.  De scherpe voorzet vanop rechts werd door een attente Brian ontzet.

Op het halfuur schakelt Pieter DW op rechts zijn tegenstander uit en kon de bal mooi voor doel krijgen. De goed opgerukte Thomas kon, ter hoogte van de 2e paal, net niet bij de voorzet om zijn 2e van de avond tegen de netten te prikken. De hoekschop die daarop volgt werd door Jari net naast gekopt. 5 minuten voor de rust kreeg Glenn de bal aangespeeld. Zijn afstandsschot werd gelost door de doelman maar Nicolas kon de afvallende bal niet voorbij de sterk keepende doelman krijgen.  Net voor rust werd de hoekschop van Thomas overgekopt door Pieter DW.  Zo was de ruststand 0- 2.

Het is in de 2e helft lang wachten op enig gevaar maar de eerste kans kon direct tellen. KSCW met een vlotte actie. Thomas wordt aangespeeld, kapt naar binnen en speelt Jari aan in de zestien. Die trapt de bal echter op de doelman.  Toch kon Wielsbeke hun wil niet meer opdringen en de thuisploeg kwam beter in het spel. Wat iedereen voelde aankomen was in de 55e minuut realiteit. De goed ingevallen Vandergunst kopt eerst een scherp aangesneden hoekschop in doel en amper 3 minuten later stonden de bordjes al gelijk.  Dante Blanckaert zette voor vanop rechts en Andreas Decock tekende voor de gelijkmaker. De geel-witten waren van slag en ook na de gelijkmaker bleef de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg.  Toch bleven onze jongens geloven in een goede afloop. Bij een goede aanval vanop rechts kon de ingevallen Andres zijn bal tot bij Jari krijgen maar de thuisdoelman kon de bal uit zijn netten houden. Bijna kwam de 3-2 op het bord maar Vandergunst trapt over de bal.  De wedstrijd ging nu goed op en af en iedereen voelde dat het een wedstrijd zou worden, wie scoort, wint de wedstrijd. Thomas kwam er heel dicht bij maar zijn trap scheerde de paal.  Na deze actie was het duidelijk dat KSCW opnieuw het geloof had op een goede afloop. Zo'n tien minuten voor tijd betaalde de thuisploeg een zeldzaam foutje in hun verdediging cash uit toen ze wat eenvoudig de bal verloren in de zestien. Nicolas was bij de les en schiet KSCW terug op voorsprong.  Diksmuide zette nog alles op alles maar beten hun tanden stuk op een goede verdediging. In de extra tijd kreeg de thuisploeg nog 2 hoekschoppen waarbij de thuisdoelman voor wat verwarring zorgde in onze rechthoek. Doch KSCW kon met 3 zeer belangrijke punten terug richting Wielsbeke. .

Eindstand 2 - 3 na een moeilijke avond tegen het jeugdig Diksmuide.