Verslag

VERSLAG

Op zondag 14 november stond de enige echte leiederby op het programma. Nadat de 'Rassing' twee weken geleden verrassend Roeselare-Daisel over de knie had gelegd waren onze buren gebrand op een nieuwe stunt.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een tweede succesvolle footlunch. De talrijk opgekomen supporters werden verwend met een heerlijke maaltijd verzorgd door mobiele frituur en catering ’t Boefferke en zalige desserts van Sweet Miel. Nadat de buikjes gevuld waren kon de wedstrijd starten.

De wedstrijdbal werd geschonken door slaapcomfort Gheeraert, uw specialist voor ongeëvenaarde slaapconcepten uit Waregem  en Delphos, groothandel in haarproducten, kappersartikelen en parfumerieartikelen.

Het was van bij de aanvang van de wedstrijd duidelijk dat de geel-witten hun vel duur zouden verkopen. De thuisploeg startte verschroeiend. Na amper 4 minuten kon Jari Dejaegere profiteren van een foutje bij de bezoekende verdediging en alleen op doel afgaan. Hij aarzelde niet en kon de bal mooi naast de doelman binnenschuiven. Wielsbeke bleef doordrukken en na een klein kwartier werd de score verdubbeld. Een vrije trap van Ruben D’Hondt werd door Euvrard ongelukkig in eigen doel verlengd.

De honger van KSCW was nog niet gestild en na een schitterende aanval kon Jari Dejaegere zijn kopbal net niet tussen de palen krijgen. Een paar minuten later verdiende een kopbal van Arne Beeuwsaert meer, zijn kopbal kon echter via lat en paal nog net van de lijn gekeerd worden. Vijf minuten voor de rust besloot Jari Dejaegere er zijn namiddag van te maken. Eerst kon het met een heerlijke lobbal de 3-0 op het bord zetten en op slag van rust legde hij zijn 3e van de namiddag tegen de touwen. Meteen de ruststand.

Na de koffie was de eerste kans voor de bezoekers maar onze thuisgoalie stond paraat. Het spel was niet meer zo flitsend als in de eerste helft maar na 5 minuten kon Jarne Wullaert op rechts opzetten en de bal voor doel krijgen. De ongelukkige Euvrard devieerde de bal opnieuw in eigen doel. Niet de plezantste namiddag voor de bezoekende kapitein. Racing dreigde nog via Coeman maar Noah Vanwalleghem kon zijn netten schoon houden. De ingevallen Andres Verschelde kwam nog dicht bij de 6-0 maar de bezoekende doelman besloot dat het welletjes was geweest.

Met 5-0 kon KSCW terugblikken op een fantastische namiddag. De talrijk opgekomen jeugdspelers konden opnieuw samen met hun favoriete helden de overwinning op het plein vieren.

Volgende week zaterdag moeten onze jongens naar de buren van Meulebeke op bezoek. De wedstrijd start om 19.00 uur.

SCHEIDSRECHTER: Schacht

DOELPUNTEN:  5’ Dejaegere 1-0, 13’ Euvrard 2-0 (own), 40’ en 44’ Dejaegere 3-0 en 4-0, 50’ Euvrard 5-0 (own).

WIELSBEKE:  Vanwalleghem, Depondt, Wysselinck, Maddens, Coopman (86’ De Winter), Steelant, Wullaert (60’ Verschelde), Verstraete, Beeuwsaert, D’Hondt (60’ Verstaen), Dejaegere.

WAREGEM:  Santens, Driessens, Euvrard (60’ D’Huyvetter), Van Fleteren, Demaïtre), Deloof, Desmet, Vanderghinste (60’ Devenyns), Gonçalves, Dujardin, De Greve (46’ Coeman)

GELE KAARTEN:  29’ Demaître, 29’ Desmet, 47’ D’Hondt, 88’ Gonçalves