Verslag

VERSLAG

Na de spetterende overwinning vorige week thuis tegen de buren van RC Waregem moest KSCW zich nu klaarstomen voor de streekderby tegen KFC Meulebeke. Een zaterdagavondwedstrijd die al een tijdje met stip stond genoteerd bij de rood-witte beren.

Het was dan ook de thuisploeg die van meet af aan toonde dat ze de bedoeling hadden om de punten thuis te houden. Na amper 2 minuten spelen een mooie aanval van op links waardoor ze alleen op onze doelman af konden gaan. Noah  werd omspeelt maar de bal kon nog in extremis van de lijn gehaald worden.  Wielsbeke komt hier goed weg en was direct wakker geschud. Het moment om het tempo wat op te drijven. Dit resulteerde niet onmiddellijk in veel kansen maar net voor het kwartier kwam dan toch de eerste kans. Na mistasten in thuisverdediging krijgt Jarne de bal zomaar in de voeten maar die is te verrast om op doel te besluiten. De bal kan weggewerkt worden nog voor het echt gevaarlijk wordt. Enkele minuten later kon Thomas van net buiten de rechthoek uithalen, zijn schot zoeft naast de paal.

De geel-witten bleven komen en halfweg de eerste helft kreeg KSCW een hoekschop. De korte hoekschop, wordt door Jarne voor doel gebracht. De bal lijkt te ver te zijn maar Jari kan de bal, een stuk voorbij de tweede paal, met het hoofd, nog terug voorbrengen in de gevarenzone. Na wat geharrewar voor doel kreeg Dries Wysselinck de bal voor zijn voeten die niet aarzelt en de 0-1 tegen de touwen trapt.

Onmiddellijk na de aftrap konden we door grettig opzitten al snel de bal ontfutselen en Nicolas diep sturen waardoor hij alleen op doel kon afgaan. Zijn schot gaat echter voorlangs. Bijna stond de 0-2 op het bord.

Wielsbeke bleef de betere ploeg maar op het half uur kreeg de thuisploeg bijna de kans op de gelijkmaker. Na een hoekschop, die dicht voor doel getrapt werd, kon Noah de bal niet klemmen. Gelukkig kon deze nog ontzet worden voor een rood-witte beer zijn voet ertegen kon zetten.

Onze jongens probeerden om nog voor de rust de voorsprong te verdubbelen en bleven duwen. Glenn kreeg een afvallende bal voor de voeten maar zijn schot kon het kader niet vinden. Nog geen minuut later kon Thomas, na een mooie actie, de bal voor doel krijgen waar Jari stond te wachten. Zijn schot belandt in de handen van de doelman.

Aan de hand van de kansen kon Wielsbeke met een ruimere voorsprong de rust in gegaan zijn maar we moeten vrede nemen met 0-1 aan de rust.  Alle aanwezigen voelden dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

De tweede helft werd op gang gefloten en KFC Meulebeke toonde dat ze met nieuwe moed uit de kleedkamer gekomen waren en ondanks een gehavende ploeg hun vel duur zouden verkopen.

Al na vijf minuten in de tweede helft werden de intenties van KFCM duidelijk. Via links kwam de bal naar de overzijde waar hun spits alleen stond te wachten. Die kon onze doelman verschalken maar Gregory stond goed opgesteld om de vroege gelijkmaker te voorkomen. Het was echter uitstel want na een kleine tien minuten kregen we de bal niet weg uit onze verdediging.  Couwyzer kreeg de bal in de voeten en trapte op doel. Zijn afgeblokte schot kreeg hoogte en viel over onze doelman, die er nog zijn vingertoppen kon tegenzetten, toch binnen.

Meulebeke had bloed geroken en KSCW was duidelijk van slag. Nog geen 3 minuten na de gelijkmaker stonden de bordjes al op 2-1.  Bayunga vond opnieuw de achterlijn en legde de bal terug tot aan de zestien waar Declercq stond te wachten om de bal in de korte hoek tegen de touwen te trappen. Meulebeke kwam op dat ogenblik verdiend op voorsprong.

Onze trainer moest aan de bak en wisselde onmiddellijk Quinten en Nicolas voor Pieter P. en Andres. Dit met duidelijk doel om het tij te keren. Zijn ingreep was direct zichtbaar en de invallers toonden dat ze gretig waren om er nog iets van te maken. Pieter demonstreerde dit door zo'n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd verschroeiend uit te halen van op meer dan 20 meter. Zijn trap gaat snoeihard de korte hoek binnen, 2-2 en de wedstrijd lag terug helemaal open.

Wielsbeke geloofde terug in een goeie afloop en de jonge rood-witte beren verloren beetje per beetje de grip op de wedstrijd. Jari kon tot tweemaal toe alleen op doel afgaan maar de verdediging kon telkens tussenkomen net voor Jari kon besluiten.

Toch was het opletten geblazen voor de gevaarlijke counters van de thuisploeg. Noah kon nog net met zijn vingertippen de bal in hoekschop verlengen of we konden alweer tegen een achterstand aankijken.
Edouard kwam zo'n tien minuten voor tijd Jarne vervangen en was onmiddellijk gevaarlijk toen hij door de buitenspelval kon glippen en op doel afgaan. Maar ook nu bleek de Meulebeekse verdediging hun werk feilloos doen.

Een sterk spelende Bayunga had de 3-2 op de slof maar zijn trap ging ver over het doel. Met nog drie minuten te spelen kon Jari opnieuw door de buitenspelval glippen. Ondanks zijn snelheid kon hij zijn verdediger niet van hem afschudden waardoor hij geen echte vrije schietkans kreeg. Zijn gekraakte schot scheert daardoor de verste paal. Wielsbeke bleef komen. Op hoekschop kreeg Arne de kans om zichzelf als matchwinnaar te bekronen maar zijn kopbal was niet binnen het kader.

En net toen iedereen dacht dat beide ploegen met één puntje naar huis konden keren kwam er dan toch nog een kans. Jari werd voor de zoveelste keer diep gestuurd. Door zijn snelheid en kracht kon hij deze keer wel zijn man afhouden en de bal terugleggen naar de 2e paal. Daar stond de ingevallen Edouard die niet twijfelde en de 2-3 binnen trapt! Wielsbeke kon dan toch met de volle buit terug naar huis keren.

Het was voor onze jongens zeker niet de beste wedstrijd maar opnieuw trekken we op het einde aan het langste eind. Het derby-tweeluik RC Waregem en KFC Meulebeke, traditioneel twee zeer moeilijke wedstrijden werd daardoor afgesloten met 6 op 6. Knappe prestatie!

Volgende week zondag speelt KSCW om 14u30 thuis tegen KSK Oostnieuwkerke. Kom opnieuw jullie ploeg steunen en schreeuw ons naar een volgende overwinning!

DOELPUNTEN:  22' Wysselinck 0-1; 55' Couwyzer 1-1; 58' Declercq 2-1; 69' Planckaert 2-2; 91' Holvoet 2-3

MEULEBEKE :  Van Volcem, Taveirne, De Wulf (88' Dekimpe), Decostere, Vanhalewyn, Bayunga, Declercq, Tack, Couwyzer, Wallican, Claeys (46' Verbeke)

WIELSBEKE:  Vanwalleghem, Khramaz, Wysselinck, Maddens, Coopman, Steelant (61' Planckaert), Wullaert (78’ Holvoet), Beeuwsaert, D’Hondt, Dejaegere (93' Vandendriescche), Ragolle (61' Verschelde)