Verslag

VERSLAG

Met KSK Oostnieuwkerke kregen onze jongens de nummer 14 op bezoek. Op papier een haalbare kaart maar dit seizoen bleken dit de moeilijkste wedstrijden te zijn.

De wedstrijdbal werd geschonken door Stove decor uit Ingelmunster, uw partner in hout en interieur. Zaakvoerder Olivier kon er spijtig genoeg niet bij zijn maar hij had voor stevige vervanging gezorgd...  www.stovedecor.be

De weergoden waren ons alvast niet gunstig gezind want de hemelsluizen stonden gisterennamiddag open boven Hernieuwenburg. In deze omstandigheden ging het niet eenvoudig zijn om een goed resultaat te spelen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Na amper 6 minuten de eerste dreiging voor KSK Oostnieuwkerke. De voorzet van op rechts was net iets te hoog voor de inlopende Vanclooster. Amper 2 min later een vrije schietkans voor Coulleit maar zijn schot gaat hoog over. Wielsbeke kon pas na 10 minuten een eerste keer gevaarlijk zijn. De vrije trap van Thomas gaat net naast de paal (beeldfragment).

De studieronde was voorbij en op het kwartier kwam de leider een tweede keer dreigen. Een voorzet van Jonathan vanop links komt tot bij Jarne, die zijn schotje gaat naast doel van Meeuws. Alle aanwezigen dachten dat KSCW nu volop zou doorduwen maar in het volgende kwartier kregen beide ploegen geen echte uitgespeelde kansen.  Tot geel-wit met een heel vlotte actie over links kwam. Thomas zendt Jari in de ruimte, die neemt de bal mooi aan en legt de bal op een presenteerblaadje bij Jarne die alleen werd gelaten aan de 2e paal. Jarne heeft wat tijd en schiet de bal onhoudbaar overhoeks voorbij de doelman 1 - 0 (min 29).

De bezoekers bleven in hun kansen geloven en 5 min later was alles te herdoen. Geel-wit werd voor een van de weinige keren dit seizoen gepakt in de omschakeling. De actie begon met balverlies op de helft van Oostnieuwkerke waarop het met een verticale bal plots razend snel ging. Mando kon nipt de buitenspelval omzeilen en alleen op Noah afgaan. Hij werkte koel af  door de bal onder Noah in het lege doel te schuiven. 1 - 1.

Net toen de toeschouwers zich opmaakten om zich te gaan verwarmen, opschudding. Een vrije trap van de bezoekers werd over Noah verlengd. Arne kon de bal met een ultieme beenveeg de bal uit de doelmond houden. Volgens de bezoekers was de bal over de lijn. De assistent zag het anders. Niemand die het ooit zal weten of het wel of geen doelpunt was, maar KSCW kwam hier zeker goed weg. We gaan droge truitjes gaan halen met een ruststand van 1 - 1.

Ook na de pauze had de leider het niet onder de markt met een goed meevoetballend Oostnieuwkerke. Het was tot bijna op het uur wachten tot Jonathan nog eens naar binnen kon komen en op de vuisten van de doelman besloot. Halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers bijna op voorsprong. Na een mooie actie over rechts kan de bal terug gelegd worden op de zestien. Degomme dacht met een lobbal de thuisgoallie te verschalken maar dat was buiten onze doelman gerekend. Metteen het sein voor geel-wit om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Jari met een voorzet naar de 2e paal waar de opkomende Glenn net niet bij de bal kon (min 64).

Wielsbeke bleef nu doorduwen en wou absoluut de drie punten thuis houden. In minuut 67 kreeg KSCW een vrije trap. Thomas en de net ingevallen Tibo achter de bal. Na een ingestudeerd nummertje trapt Tibo de bal, met een strakke voorzet, richting tweede paal. De doelman verkijkt zich op de voorzet/trap waarop de bal tegen de netten gaat. (beeldfragment). KSCW opnieuw op voorsprong 2 - 1. Toch bleeft KSKO in hun kansen geloven maar het afstandsschot, van buiten de rechthoek, was net binnen het bereik van onze doeman die de bal mooi uit het doel kan houden.

Zo'n tien minuten voor tijd kon Jari nog eens oprukken vanop links en de bal bij Jonathan krijgen. Die maakt zelf de actie maar is niet zelfzuchtig en legt de bal af richting tweede paal. Spijtig genoeg kon geen medespeler bereikt worden. Kans weg.

De beslissing valt in min 82. Een mooie aanval over rechts waar Jarne Andres diep aanspeelt. Die kan op zijn beurt Jari alleen op doel afsturen. En die kans moet je Jari niet te veel geven. Hij omspeelt de doelman en legt de bal in het doel 3 - 1. Wedstrijd gespeeld en een nieuwe overwinning voor KSCW.

SCHEIDSRECHTER: Vanhoutte Koen bijgestaan door Vanduyfhuys Milan en De Visch Guy.

DOELPUNTEN:  30’ Wullaert 1-0, 34’ Mando 1-1, 65' Vandendriessche 2-1, 82' Dejaeger 3-1

WIELSBEKE:  Vanwalleghem, Depondt, Khramaz, Maddens, Coopman, Wullaert, Verstraete (84' Holvoet), Beeuwsaert, D’Hondt (64' Vandendriessche), Dejaegere, Planckaert (71' Verschelde).

OOSTNIEUWKERKE:  Meeuws, Quartier (84' Maeyaert), Devuyst, Mando (78' Declercq), Vanclooster, El Hajji Aiachi, Coulleit (88' Crabbe), Vanbrabandt, Degomme, Vandeputte, Cardon.

GELE KAARTEN:  47' Quartier, 52' Degomme, 55' Maddens,