Verslag

VERSLAG

Met Sinterklaas voor de deur moest KSCW op bezoek bij Excelsior Zedelgem.  Een traditioneel moeilijke verplaatsing waar de thuisploeg niet van plan was om geschenken uit te delen.

De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde voor beide ploegen. Op het kwartier konden we  onze balpen eindelijk uit onze jaszak halen om de eerste kans te noteren.  Een scherpe voorzet van Jonathan belandde in voeten van Jari, die de bal nog net kon deviëren. Zijn poging strandde net naast het doel. Twee minuten later het eerste gevaar voor de thuisploeg. Een terugspeelbal in de geel-witte defensie waar Noah net niet bij kon rolde gelukkig voor ons net naast het doel. Hier kwamen we goed weg.  Halfweg de eerste helft KSCW met een lange bal in de ruimte. Jari gaat er achteraan en kan de bal voor doel brengen. Thomas met een vluchtschot dat niet zo ver naast gaat. Wielsbeke kreeg in de eerste helft wel wat kansjes maar had opnieuw wat geluk toen, net voor de rust, de bal tegen de lat ging. Op een hoekschop kwam de bal in de rechthoek en na wat geharrewar troffen de blauw-witten de lat. Zo konden beide ploegen met 0-0 de rust in.

De Zillegemse spionkop had zich tijdens de rust verplaatst naar de tribune. Het kon de acteurs op het veld enigszins inspireren.  De eerste kans na de rust was dan ook voor de thuisploeg. Balverlies bij

KSCW waardoor Zedelgem in de omschakeling al snel voor Noah kwam. Het schot van Blomme belandde in de handen van Noah. Zedelgem bleef doorduwen en op het kwartier een afstandsschot van Cornelis dat niet zo ver naast gaat. Het duurde tot in minuut 65 voor de leider toch een eerste keer kwam dreigen. Een schotje van Jarne waar de thuisdoelman toch wat moeite mee heeft.  Kort daarop, Andres rukt op vanop rechts met een goede voorzet maar de doelman speelt goed mee en kan de bal eenvoudig uit de lucht plukken. In de daaropvolgende fase een actie over links. Cornillie trapt naar doel, Noah geklopt maar de bal raakt de de binnenkant van de paal, rolt naar de andere kant over de lijn en rolt rustig verder … naast de paal. Hier kwam de ongeslagen leider wel echt goed weg.

Het sein om toch wat meer druk te zetten. Zo'n kwartier voor het einde een voorzet van Jari en Pieter P kopt over. Wielsbeke wilde duidelijk meer dan een punt en duwde verder door. Op een hoekschop van Pieter P kon Arne zijn hoofd tegen de bal zetten richting doel, zijn bal belandt terug bij Pieter P die een scherpe voorzet aflevert maar niemand is goed genoeg gevolgd om de bal tegen de netten te tikken.  De tijd begon te dringen. In minuut 81, geel-wit over rechts met een voorzet van Andres. Jari kan met de hulp van een verdediger de bal in doel deviëren. Wielsbeke wat gevleid op 0 - 1.

Het slotoffensief van Zedelgem leverde nog 2 goede kansen op. Min 90 een vrije trap wordt met het hoofd verlengd. De bal valt net over ons doel.

Min 92 voorzet van rechts, een kopbal die Noah met ultieme redding uit zijn doelmond kan houden.

Eindstand 0 - 1 en (nog eens) een moeilijke klip omzeild.

Volgende week zondag om 14u30 de laatste wedstrijd van de heenronde tegen RC Lauwe. Kan KSCW ook deze wedstrijd tot een goed einde brengen en zo zonder nederlaag de heenronde afsluiten? Alle supporters op post!