Verslag

VERSLAG

Op de laatste wedstrijd van de heenronde ontvangen we Racing Lauwe. Na de resultaten van de wedstrijden op zaterdagavond kon KSCW een zeer goede zaak doen in het klassement. Bij winst werd de eerste achtervolger op 12 punten gezet. Aan motivatie om aan de wedstrijd te starten was geen gebrek.

De tos was een kort familiemoment voor de familie De Winter. Want bij de bezoekers van RC Lauwe speelt Jan De Winter, de broer van onze kapitein Pieter De Winter.

De wedstrijdballen werd geschonken door :

Callewaert Guido, advocaat en gemeenteraadslid in Wielsbeke. Daarnaast is hij lid van het Davidsfonds, Unizo Ooigem en de vzw Ooigem Bloeit (organisator kerstmarkt).

De tweede wedstrijdbal werd geschonken door Confiserie Arabel. Voora al uw pralines en chocolade kan je terecht bij  Arabel & Piet gelegen langs de Staatsbaan 123 te Zulte.  Met de feestdagen in aantocht zal je zeker scoren met een doosje Leonidas pralines.

De wedstrijd zelf startte goed voor KSC Wielsbeke. Al snel was duidelijk dat onze jongens er alles aan zouden doen om snel een voorsprong op de tabellen te zetten. Jarne Wullaert zorgde voor de eerste dreiging maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Andres Verschelde kreeg de bal in de voeten maar zijn schotje ging naast de paal buiten.  Op een hoekschop werd Dries W. gevonden maar kopte net naast.

Kort erop kon Thomas de bal van op links tot bij Andres krijgen. Zijn trap strandde op de paal.  Wielsbeke bleef de gevaarlijkste ploeg maar Lauwe, dat goed stond te verdedigen, plooide niet. Af en toe probeerden de bezoekers met een snelle counter toch gevaarlijk te zijn. Maar verder dan een schot van buiten de rechthoek kwamen ze niet.  De bordjes bleven gelijk hangen tot net voor rust. Jari Dejaeger besloot dat het welletjes was geweest en kopte op slag van rust een voorzet van onze kapitein Pieter De Winter voorbij de Lauwse doelman. Met 1-0 kon KSCW de rust in.

RC Lauwe kwam met goede moed de kleedkamer uit maar na amper 1 minuut werd de score verdubbeld. Dries W kon de goed getrapte hoekschop met de bovenkant van zijn hoofd verlengen waarop de bal aan de tweede paal binnen ging. Wielsbeke direct op rozen. De talrijk aanwezige supporters dachten allemaal dat KSCW nu door zou duwen en de score verder zou uitdiepen. Maar het spel werd wat minder, het tempo zakte wat en de kansen bleven uit. Lauwe profiteerde van het mindere moment van onze jongens en milderde, via Taillieu de score tot 2-1. De bezoekers begonnen in een stunt te geloven en we hadden tot 2x toe een uitstekende parade nodig van Arnold Vandenborre om de gelijkmaker te voorkomen. Zo'n tien minuten voor tijd kwam dan toch de genadeslag. Een vrije trap van Vandendriessche week af in het pak en verraste zo de bezoekende doelman. 3-1 en wedstrijd gespeeld.

Wielsbeke speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen maar toonde met momenten toch dat ze terecht op de leidersplaats staan in 1e provinciale.

Zondag 19 december om 14u30 speelt KSC Wielsbeke de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de ploeg in vorm K. Eendracht Wervik.  We zullen dan ook alle supporters kunnen gebruiken om ons naar de laatste overwinning van 2021 te schreeuwen!