Verslag

VERSLAG

De laatste wedstrijd voor de winterstop was de onvervalste topper tegen KE Wervik.  Met winst kan KSCW de kloof nog wat extra uitdiepen door de resultaten van Rumbeke (vrij) en Roeselare-Daisel (gelijkspel).

 

Het talrijk opgekomen publiek zag dat de nummer 1 en 2 van het klassement met een vrij lange studieronde van start gingen. KSCW had zijn tactisch plan aangepast aan de sterke aanvalslinie van de tegenstander. Pas op het kwartier een eerste actie die enigszins op gevaar leek te lijken. Wervik met aanval over links. De bal komt in de zestien maar het schot wordt afgeblokt. Geel-wit kwam beter in de wedstrijd en nam deze ook in handen. Het was echter Wervik dat nog eens gevaarlijk was. Het afstandsschot van Vandepitte werd door Arnold knap uit zijn doel geranseld (min 30). Vijf minuten later het eerste gevaar van de leider, de afgeweken voorzet van Jonathan geraakte tot bij Pieter P die de bal op de lat devieerde. Kort daarop (min 37) een  afstandsschot van Jonathan die de handen van de doelman opwarmde. Op slag van rust legde de ref de bal op de stip na handspel in de rechthoek van Wervik. Andres Verschelde aarzelde niet en zette de 1 - 0 op het bord (video) . Wat ook de ruststand was.

 

Ook na de pauze duurde het een tijdje vooraleer de wedstrijd los kwam. Pieter DW speelde in min 53 Nicolas aan in de zestien. Zijn schotje werd zonder veel problemen gepakt door Ollevier. Enkele minuten later (min 57) Jonathan van op links. Zijn voorzet vindt het hoofd van Nicolas, die de bal net naast kopt. KSCW voelde dat er meer in zat en drukte door. Min 60 het afstandsschot van Pieter P wordt door de Wervikse doelman gepareerd. De 2 - 0 kon niet uitblijven. Na een aanval over rechts komt de bal op links bij Jarne. Zijn voorzet wordt door Nicolas in de kleine rechthoek binnen gekopt. In min 78 gaat de bal nogmaals op de stip maar nu voor de bezoekers. Vandepitte schiet snoeihard binnen 2 - 1. Wervik probeert op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar het is geel-wit dat nog 2 kansen bijeen kan voetballen. Ruben speelt Thomas aan. Zijn schot wordt nog geraakt door Ollevier en gaat zo voorlangs (min 84). In de slotminuut kan Jarne nog alleen op doel afgaan maar hij besluit op de doelman. Eindstand 2 - 1 en KSCW kan als leider het eindejaar in gaan.

 

Het bestuur wil alle supporters, medewerkers en spelers zalige feesten wensen. Laat 2022 een jaar met goede gezondheid, veel persoonlijke succesen en vooral veel geluk zijn!

 

We zien jullie allemaal terug na de winterstop op zondag 16 januari om 15u00 voor de vriendschappelijke wedstrijd  tegen SK Munkzwalm A. 


De eerste competitiewedstrijd speelt KSC Wielsbeke thuis tegen KSC Blankenberge op zondag 23 januari om 14u30

 

KSC Wielsbeke : Vandenborre Arnold, Brian Dupondt, Wysselinck Dries, Maddens Glenn, Steelant Nicolas, Verstraete Jonathan (87' Holvoet Edouard), Beeuwsaert Arne, D'Hondt Ruben, Verschelde Andres (71' Coopman Thomas), Planckaert Pieter (63' Wullaert Jarne), De Winter Pieter

 

K.E. Wervik : Olievier Dylan, Scheldeman Arne, Ingels Matisse (76' Bouchart Teddy), Vandepitte Louis, Vandeputte Kenzie, De Gryse Glenn, Bara Noa, Dessein Pavel, Vandamme Laurent (32' Hillewaere Tom), Pante Jens, Derrag Sofyan

 

Gele kaarten : 32' Bara Noa; 43' Scheldeman Arne;  47' De Gryse Glenn;  49' D'Hondt Ruben;  76' Coopman Thomas;  78' Wysselinck Dries;   78' Vandepitte Kenzie

 

Doelpunten : 44' Verschelde Andres (pen 1-0); 72' Steelant Nicolas (2-0); 78' Vandepitte Kenzie (pen 2-1)