Verslag

VERSLAG

De eerste thuiswedstrijd nadat KSC Wielsbeke de titel gevierd had, kwam KSC Blankenberge op bezoek. Vooral de bezoekers hadden er alle baat bij om de punten terug mee te nemen naar de kust. KSCW wou echter de overwinning thuis houden.

De wedstrijd startte met een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Nadat Wullaert naar binnen kwam en een voorzet-schot afleverde mispakte de bezoekende doelman zich en liet de bal glippen. Beeuwsaert was goed gevolgd en kon de 1-0 op het bord trappen. Op het kwartier dan het eerste gevaar voor de bezoekers. Vanwalleghem kon de bal met een mooie zweefsprong uit het doel houden. Enkele minuten later speelden de bezoekers even met 12 man toen de scheidsrechter een zeer knappe counter van Wielsbeke onderbrak door Wullaert de weg naar het doel te blokkeren. Een ongelukkige situatie. De wedstrijd ging verder goed op en af maar Vanwalleghem had in de eerste helf nog een paar goede tussenkomsten nodig om de nul op het bord te houden. Net voor rust kwamen de bezoekers met 10 man te staan na een 2e gele kaart voor Verscheure.

Bij aanvang van de 2e helft kwamen de bezoekers iets beter uit de kleedkamer. Toch had KSCW alles onder controle. Zo'n half uur voor het einde van de wedstrijd diepe bal op Longueville. Vanwalleghem kwam ver uit doel en raakte eerst de bal maar had, volgens de scheidsrechter, een fout nodig. Daarop legde hij de bal op de stip. Longueville trapte de 1-1 vanop 11 meter binnen. Het was duidelijk dat deze gelijkmaker de kustploeg extra vertrouwen gaf en ze zetten alles op alles. Daardoor werd het kleine foutje onmiddellijk afgestraft door Longueville. Een beetje verrassend maar de bezoekers kwamen 1-2 voor. Wielsbeke wou toch nog de punten thuis houden en probeerde nog door te drukken. Doch tien minuten voor het einde scoorde de andere Longueville een fraaie treffen en zette de 1-3 eindscore op het bord.

Na het laatste fluitsignaal kon Wielsbeke de ontgoocheling niet verbergen, wat toch aantoont over wat een ploeg winnaars we beschikken. De titel werd, na de eerste ongoocheling, toch nog uitbundig gevierd in de kantine met een deftig feestje!

Nu zondag om 15u ontvangen we EXC Zedelgem voor de laatste thuiswedstrijd. We hopen dat jullie nog éénmaal massaal aanwezig zullen zijn om ons seizoen in schoonheid af te sluiten.