Verslag

VERSLAG

Voor de eerste thuiswedstrijd na de winterstop stond de streekderby tegen de KSV Rumbeke op het programma.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor onze betreurde vriend en bestuurslid Naessens Kürt, Callewaert Jan, oud voorzitter van OHL en broer van Guido Callewaert, schepen in Wielsbeke en Holvoet Andrea, moeder van Vromant Luc, bestuurslid van de VZW KSC Wielsbeke

De bezoekers uit Rumbeke waren naar Wielsbeke gekomen om punten te pakken. Van in de eerste minuut was het duidelijk dat ze er vol voor zouden gaan. Stevige duels en iedere beslissing van de scheidsrechter werd gecontesteerd. De thuisploeg kon na 11 minuten toch voor het eerste gevaar tekenen. Het schot van Ruben was echter geen probleem voor de bezoekende goalie.

Op het kwartier recupereerde Dries de bal in de verdediging waarop hij mooi kan openen op Jonathan. Die kan de bal over de verdediging gooien waar Nico de bal enig mooi controleert maar de hoek niet kon vinden en zo de 1-0 op het bord te zetten. Rumbeke probeerde met snelle counters voor doel te komen maar deze werden vakkundig opgevangen door onze verdediging.

Op het half uur krijgt Ruben een tweede mogelijkheid om uit te halen van buiten de rechthoek. Zijn schot gaat echter hoog over. Het bleef echter opletten voor de snelle tegenreactie van de bezoekers die via rechts de overlap kunnen maken en bal voor doel krijgen. Arnold komt goed uit en bokst de bal boven het hoofd van de aanstormende spits weg. De stevige por in de ribben moest Arnold erbij nemen.

Net voor rust, prachtige actie van Jonathan die zijn man prima voorbij gaat waarop hij kan besluiten op doel. Zijn trapt raakt de binnenkant van de paal en wordt weggewerkt.  In de slotseconde appeleert KSCW nog voor strafschop maar de ref wuift dit weg. We gaan met 0-0 rusten.

De tweede helft startte perfect voor WIelsbeke. Nog niet iedereen had plaatsgenomen in de tribune toen Jari in de diepte werd gestuurd. Hij was duidelijk sneller dan zijn verdediger en trapt de oververdiende 1-0 op het bord.

Onze geel-witten probeerden om direct de score te verdubbelen maar slaagde er niet in om de goede bedoelingen om te zetten in een 2e doelpunt. Rumbeke stak af en toe de neus aan het venster maar onze verdediging toonde opnieuw waarom ze de minst gepasseerde zijn uit de reeks.

Op een kwartier voor het einde veranderde één fase de volledige wedstrijd. Na een fout op het middenveld ontstond een schermutseling waarbij een speler van Rumbeke theatraal tegen de grond gaat. De scheidsrechter twijfelt niet en trekt de rode kaart voor Brain. Een zeer zware sanctie!

In de eerste echte kans die daarop volgde kan Rumbeke de gelijkmaker tegen de netten leggen. Vanfleteren trapt op doel, Arnold kan er nog zijn hand tegen zetten maar de bal valt toch binnen.

En nog was het niet gedaan. Rumbeke voelde dat er meer in zat en Vanfleteren zorgde zo'n 6 minuten voor tijd er in zijn eentje voor dat de bezoekers, ietwat gevleid, op voorsprong kwamen.

Wielsbeke probeerde nog alles op alles te zetten om toch een puntje thuis te houden maar kon een eerste nederlaag van het seizoen niet meer vermijden.

Het cliché zegt, hoe langer een reeks duurt, hoe dichter je bij de eerste nederlaag komt. Vandaag is deze er gekomen. Maar niet getreurd! Volgende week mogen onze jongens naar Boezinge. Opnieuw een stevige tegenstander die de laatste weken in de hoek zit waar de klappen vallen.  Ze zullen er dus zeker op gebrand zijn om het onze jongens moeilijk te maken.