Verslag

VERSLAG

Na de twee recente nederlagen moesten onze jongens naar KWSC Lauwe. Het beloofde opnieuw  een moeilijke wedstrijd te worden. Niet alleen was White Star de laatste weken goed bezig maar ook de stevige wind kon het lastig spelen worden.

Wielsbeke kwam het best uit de startblokken en kon na enkele minuten voor het eerste gevaar tekenen.  Na een kleine tien minuten werd Jari alleen op de doelman gestuurd. De keeper komt ver uit en raakt al dan niet onze aanvaller die ten gronde gaat. De scheidsrechter wuift de mogelijkse strafschop weg.

Op het kwartier de eerste snelle counter voor de thuisploeg. Via de flank rukken ze op. Met een subtiel tikje wordt Lecour alleen voor doel gezet die Arnold mooi omspeeld en in het leeg doelpunt de thuisploeg op voorsprong zet. De eerste aanval van de thuisploeg was onmiddellijk de juiste!.

Wielsbeke is niet echt onder indruk en probeert de gelijkmaker snel te zoeken. Echt gevaarlijk kunnen we echter niet worden. Het blijft bij enkele hoekschoppen en vrije trappen. Het bleef echter opletten voor de thuisploeg die na de vroege voorsprong gevaarlijk loerde op de counter.

Net voor de rust kan Glenn een lange bal tot bij Jari krijgen. Die kan de bal verlengen met het hoofd tot bij Jeroen, die mooi naar binnen kapt en de bal probeert te plaatsen in de verste hoek. De bal gaat buiten het bereik van de thuisdoelman maar ook net naast de paal.

Op de tegenaanval komt de thuisploeg bijna op 2-0 maar Arnold kan Tajeddine, die door de buitenspelval glipte, van de dubbele achterstand houden waarop beide ploegen konden gaan rusten.

Na de rust speelde Wielsbeke tegen de wind in. Lauwe bleef geloven in een goede afloop en voetbalde vrank en vrij. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam dan ook van de thuisploeg.

Op het kwartier krijgen onze jongens de zoveelste vrije trap. Een ingestudeerd nummertje met een goede trap op doel wordt echter afgeblokt. De bal gaat vlug naar de overkant met een snelle counter. Vancompernolle wordt daarbij mooi vrijgespeeld die de bal knap in de verste hoek trapt. Lauwe toont zich dodelijk efficiënt.

Wielsbeke probeerde de aansluitingstreffer vlug op het bord te zetten maar slaagt er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Een hoekschop waait voorbij de doelman maar niemand van onze geel-witten kan een voet tegen de bal zetten waarop de bal wordt weggewerkt. Bij de hoekschop die erop volgt strandt het schot opnieuw in de stevig gebouwde muur dat Lauwe opgetrokken had.

Wielsbeke moest komen en daardoor wat risico's nemen. Lauwe profiteerde daar optimaal van want een kwartier voor het einde stond de 3-0 plots op het bord. Na een diepe bal kon Arnold nog eerste bij de bal zijn. Lecour kan de bal toch nog met een ultieme sprint binnen houden en voor doel krijgen waar een ongedekte Lauwenaar de 3-0 binnen kopt.

De thuisploeg bleef doorduwen en kon de score nog verder uitdiepen maar kwam niet meer aan een doelpunt toe. WIelsbeke probeerde nog alles op alles te zetten maar kon het tij niet meer keren. Opnieuw moesten onze jongens met lege handen naar huis.

Na een prachtige heenronde kijken we nu tegen 3 nederlagen op een rij.  Geen leuk gevoel maar we moeten nu samen onze rug rechten!

Volgend weekens is KSC Wielbeke A vrij maar op 06 maart ontmoeten we thuis SC Zonnebeke. Kom onze jongens massaal aanmoedigen zodat we de punten thuis kunnen houden en zo een einde maken aan de negatieve spiraal!