Verslag

VERSLAG

Op de eerste zondag van maart kwam SC Zonnebeke op bezoek.  Na een mindere periode voor de leider was het zaak voor KSC Wielsbeke om de punten thuis te houden.

De wedstrijdbal werd geschonken door PANTEK, een bedrijf gespecialiseerd in bouwmaterialen in kunststof. Je kan er terecht voor goten, flexibels, golfplaten, drainage, horren, verandaplaten, folies en nog zo veel meer.

De wedstrijd begon onder een stralende zon. Wielsbeke had er zin in en al snel kwamen de eerste kansjes. Na amper 5 minuten was de vroege voorsprong al een feit. Thomas probeert de bal van op links voor doel te krijgen. Demedts probeert de bal te ontzetten maar krijgt de bal ongelukkig tegen het been waarop hij in de korte hoek binnen gaat. Wielsbeke op rozen.

Drie minuten later wordt Jarne aangespeeld in de rechthoek. Hij probeert zijn man uit te schakelen en net voor hij kan trappen wordt hij licht gehaakt waarop hij tegen de grond gaat. De scheidsrechter vindt het te weinig en geeft Jarne een gele kaart voor een schwalbe.

Wielsbeke blijft drukken en duwt de bezoekers tegen het eigen doel. Uitgespeelde of gevaarlijke kansen komen er echter niet. Tot 3 minuten voor de rust Jonathan een mooie dribbel inzet. Schakelt 2 man uit maar zijn schot wordt afgeblokt.  Iedereen maakt zich klaar om met 1-0 de rust in te gaan maar toch volgt nog wat opschudding. Na een aanval van de thuisploeg komt Jarne ongelukkig in botsing met zijn tegenstander. Hij doet er echter alles aan om deze te vermijden maar de scheidsrechter in onverbiddelijk. Hij duwt de tweede gele kaart onder Jarne zijn neus. Een zeer zwaar verdict voor de thuisploeg.

Ondanks het feit dat Wielsbeke met 10 man op het plein staat zien we in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg duwt SC Zonnebeke voortdurend tegen eigen doel maar het duurt tot een kwartier voor het einde voor we opnieuw een goede kans krijgen om de score te verdubbelen. Andres krijgt de bal aan de 2e paal, kan zich mooi losmaken van zijn tegenstander en trappen op doel. De bezoekende goalie kan de trap onschadelijk maken.

Zonnebeke probeerde via een goede organisatie en snelle counter toch gevaarlijk te zijn. Voorlopig kon Wielsbeke deze kleine kansjes telkens goed verwerken. Tien minuten voor het einde werd Jari alleen op doel gestuurd. Claus trok aan de noodrem en kon de alleen doorgebroken Jari net voor de 16 tegen de grond werken. De scheids vond een gele kaart voldoende. De vrije trap belandt in de muur.

De wedstrijd sloop naar het einde toe en Zonnebeke zette alles op alles.  Net voor affluiten komen de geel-witten nogmaals gevaarlijk opzetten. Bij een schermutseling voor doel komt de bal tegen de hand van een Zonnebekenaar maar de scheids laat het spel verder gaan. Toch ziet het er naar uit dat onze jongens met het kleinste verschil de overwinning zullen binnen halen. Wielsbeke probeert in de slotminuten de bal te monopoliseren binnen de ploeg maar dan gebeurt het ondenkbare. Na een trap op doel wordt de bal snel diep gespeeld. Dries kan niet niet bij de bal waarop Knockaert plots alleen op doel af kan gaan en de 1-1 tegen de netten trapt. Wat metteen ook de eindstand wordt. De perfecte hold-up. Onze jongens zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. In het klassement is onze voorsprong als sneeuw voor de zon gesmolten maar we staan nog steeds op kop van het klassement.

Volgend weekend zaterdagavond moeten we op bezoek naar Sparta Heestert. Het is duidelijk dat onze jongens de steun van onze supporters de komende weken hard zullen nodig hebben. Kom dan ook massaal uw ploeg aanmoedigen om ons opnieuw naar een deugddoende overwinning te schreeuwen!