Verslag

VERSLAG

Na de late overwinning van vorige week stond KSCW voor een stevige opdracht in eigen huis tegen KSV Diksmuide. Een ploeg vol jonge spelers die het dit jaar al verschillende ploegen zeer moeilijk gemaakt hebben. In de heenronde won KSCW met het kleinste verschil. De uitslagen op zaterdagavond waren gunstig en zorgden ervoor dat onze jongens geen extra motivatie nodig hadden.

De wedstrijdbal werd geschonken door Candy Games uit Ingelmunster.

Wielsbeke nam van bij de start van de wedstrijd het heft in handen. Na amper 2 minuten spelen probeerde Nicolas van ver buiten de 16m op doel te trappen. Een verraderlijke bal voor de doelman die zich er op miskeek waardoor de bal wat knullig tegen de netten ging. De geel-witten hadden direct hun gewenste voorsprong beet. Nauwelijks een minuut later verdubbelde Jari bijna de score maar zijn schot ging over. De thuisploeg bleef duwen waardoor Diksmuide geen grip kreeg op de wedstrijd. Net na het kwartier was de 2-0 een feit. Jonathan kreeg de bal van op links en besloot de verste paal te zoeken. Nicolas kwam mooi ingelopen en kon, voor de opkomende doelman, de bal verlengen met het hoofd richting 2e paal. Een betere start konden we niet wensen. Wielsbeke voelde dat ze nu moesten doorduwen. Jarne had de 3-0 op de slof maar zijn trap ging net boven de winkelhaak buiten. Op het halfuur lag KSVD volledig in de touwen. Op hoekschop werd Glenn gevonden aan de 2e paal. Die kon hem mooi terugkoppen richting doel waar onze kapitein de oververdiende  3-0 op het bord kopte. Maar het mooiste doelpunt van de namiddag moest nog komen. Na een heerlijke actie van Jarne kreeg hij de bal tot bij Thomas. Die stifte de bal over de doelman perfect in de loop van Jari die ook zijn goaltje kon meepikken met vermoedelijk het simpelste doelpunt uit zijn carriere. 4-0, wat een middag! En nog was het niet gedaan. Net voor affluiten glipte Jarne door de buitenspelval. Zijn schot werd nog afgeblokt maar Nicolas aarzelde niet om zijn 3e van de middag tegen de touwen te trappen. Met een 5-0 score kon KSCW een kwartiertje gaan rusten.

Tijdens de rust bleven Ruben en Brian in de kleedkamer. Andres en Lorenzo kwamen in de ploeg. Na een vijftal minuten verraste Blanckaert onze verdediging en kon de eerredder op het bord zetten. Op het kwartier besloot onze trainer Jari en Nicolas wat extra rust te gunnen. Edouard en Jeroen kwamen in de ploeg. Wielsbeke controleerde de wedstrijd verder en kon geregeld nog eens gevaarlijk prikken, doch zonder echt gevaar. Een kwartier voor het einde moest de Noah nog eens in actie komen om een vrije trap uit zijn hoek te ranselen. 5-1 was dan ook de eindstand.

Door de nederlaag van Wervik en Rumbeke lopen onze jongens opnieuw wat verder uit op de eerste achtervolgers. Volgende week de enige echte streekderby tegen de buren van Racing Waregem. Na hun overwinning van dit weekend tegen Rumbeke en de 5-0 nederlaag tegen KSCW zullen ze zeker gebrand zijn om iets recht te zetten. We hopen dan ook dat op de dichtste verplaatsing van het jaar onze supporters massaal de weg vinden om ons aan te moedigen! Forza KSCW.

1-0 : Nicolas Steelandt (2')

2-0 : Nicolas Steelandt (13')

3-0 : Pieter De Winter (29')

4-0 : Jari Dejaegere (39')

5-0 : Nicolas De Winter (45')

5-1 : Dante Blanckaert (50')