Verslag

VERSLAG

Op de laatste speeldag van maart moeten onze jongens op bezoek naar KRC Waregem. De buren uit Waregem hadden niets aan het toeval overgelaten en pakten uit met een zeer geslaagde foodlunch. Dit zorgde voor de nodige ambiance in de tribune.

De thuisploeg voelde de steun van de supporters en hadden na 1min al hun eerste kansje. Het schot, vanuit de tweede lijn, vond echter het kader niet. Wielsbeke was direct gewaarschuwd maar bleek niet onder de indruk. Want enkele minuten later stond de 0-1 al op het bord. Andres veroverde de bal op eigen helft, draait zich mooi vrij met een zidane-beweging en is sterker dan zijn volgende opponent waardoor hij ook dat duel wint. Nog steeds met de bal aan de voet ziet hij op rechts Jarne vrij staan die op zijn beurt de bal voor het doel krijgt. Het eerste schot werd nog afgeblokt maar Nicolas stond op de juiste plaats om de snelle voorsprong tegen de touwen te trappen. Net zoals vorige week een perfecte start.

Nauwelijks één minuut later bijna de verdubbeling van de score. Jonathan met de perfecte lange bal op Jari. Die controleert prachtig in de kleine rechthoek. Zijn trap met links was echter niet hard genoeg om de doelman voor een tweede maal te verschalken.  Onze jongens speelden vrank en vrij en waren duidelijk de betere ploeg. Toch was het opletten geblazen voor de counter van de thuisploeg. Op het kwartier kwam de eerste echte verwittiging voor KSCW. Na een kleine misrekening van onze verdediging moest Noah voor de eerste keer in actie komen. Hij kreeg de bal echter niet weg waardoor de racing een tweede poging kreeg en de bal in het doel landde. Toch ging het feest voor de thuisploeg niet door want de lijnrechter had buitenspel gezien. Een terechte beslissing vernamen we vanuit beide kampen.

Halfweg de eerste helft waren we getuige van mogelijks het mooiste doelpunt van het seizoen. Jarne steekt de bal diep tot bij Jari. De doelman kwam ver uit zijn doel en kon de bal nog net voor onze aanstormende spits wegtrappen. Die bal kwam, ter hoogte van de middenlijn, in de voeten van Jarne. Die controleerde de bal enig mooi en zag de doelman ver uit zijn doel staan. Hij aarzelde niet en trapte richting doel. Van uit de tribune konden we de bal enig mooi onder de lat zien binnen vallen. De thuisdoelman kon er nog enkel zijn vingertippen tegen plaatsen maar het doelpunt kon niet vermeden worden. Een wondermooi doelpunt van onze nummer 10 en KSCW op rozen.

Wie dacht dat Wielsbeke nu vertrokken was, was eraan voor de moeite. Onze buren gaven hun nog niet gewonnen. Tien minuten voor rust een verre inworp waarbij Demaittre de bal net niet binnen het kader krijgt. 3 minuten voor de rust was de aansluitingstreffer een feit. Een nieuw klein foutje in onze verdediging zorgde ervoor dat alle ruimte op links kwam te liggen. Daar stond Vanfleteren te wachten die de bal staalhard in de verste hoek trapte. Zeer knap doelpunt en de wedstrijd lag opnieuw helemaal open.

Na de rust kwam de thuisploeg zeer sterk uit de kleedkamer. KSCW had het zeer lastig met de vele (kleine) kansjes voor de thuisploeg. Op karakter en niet altijd met academisch voetbal slaagden onze jongens erin om het evenwicht geleidelijk aan terug te herstellen. De Racing bleef er vol voor gaan en kwam op het kwartier bijna op gelijke hoogte. Eerst Noah en daarna Glenn gooiden lijf en leden in de strijd om de gelijkmaker te voorkomen.

Het bleeft een spannende wedstrijd waarbij het nog beide kanten uit kon gaan. De thuisploeg verloor beetje bij beetje het overwicht en Wielsbeke kwam opnieuw beter in de wedstrijd. Daardoor kwamen er terug wat kleine kansjes. De trainers probeerden aan beide kanten nog hun invloed op de wedstrijd te hebben door de nodige wissels uit te voeren. En die strijd werd gewonnen door onze trainer. Nicolas werd opnieuw een rijtje hoger geplaatst waardoor hij weer wat gevaarlijker kon worden. Bij de eerste de beste mogelijkheid kwam hij de rechthoek binnen. Met een technisch hoogstandje ging hij voorbij zijn man maar werd tegen de grond gewerkt nog voor hij kon afdrukken. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Jari nam de bal in de hand en besliste om de 11 meter voor zijn rekening te nemen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon hij de wedstrijd op slot trappen! En dat deed hij ook. Met een harde geplaatste bal ging de bal mooi in de hoek. 1-3 ! Wielsbeke heel dicht bij een derde overwinning op een rij.

KRC Waregem zette nog alles op alles maar het mocht niet meer baten. De geel-witten konden voor voor de 2e maal dit seizoen de volle buit nemen tegen onze buur uit Waregem. Zo komen we opnieuw 5 punten voor op KE Wervik, die volgende week vrij is.

Volgende week zaterdag wacht onze volgende derby tegen KFC Meulebeke. Dit weekend slaagden ze er net niet in om de 3 punten thuis te houden tegen Rumbeke.  Een knappe prestatie!

Na de wedstrijd tegen KFC Meulebeke houden we opnieuw een foodlunch. Inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk!