Verslag

VERSLAG

Nog 5 speeldagen te gaan en voor deze speeldag stond KSCW even veel punten voor op de eerste achtervolger. Mits winst tegen onze buren van KFC Meulebeke kon dit vergroot worden tot 8 stuks daar Wervik een weekje verplichte rust kreeg van de kalendermaker.

Wielsbeke kon al twee weken op rij in de eerste minuten een voorsprong nemen. Ook tegen Meulebeke nam de thuisploeg onmiddellijk het heft in handen. Een snel doelpunt was echter deze week niet ons deel. Jari Dejaegere was de eerste die de handschoenen van de bezoekende doelman testte. Het knappe schot leverde een dito redding op. Het was duidelijk dat KSCW snel de voorsprong wou nemen maar het duurde tot net voor halfweg voor deze tot stand kwam. Na een stevige fout op Glenn Maddens, waar de scheidsrechter toch een kaartje kon getoond hebben, kregen we een vrije trap in de buurt van de middenlijn. Deze werd ingespeeld tot bij de vrijstaande Jonathan die knap zijn man voorbij kon gaan en staalhard de verste hoek binnen kon trappen. De verdiende voorsprong stond op het bord. Meulebeke bleek niet aangeslagen en rechte de rug onmiddellijk met een knappe counter. In 3 baltoetsen kwam de vrijstaande Tack oog in oog met Noah.  Met een strak schot zette hij de 1-1 op het bord. Wielsbeke kon opnieuw herbeginnen. En dat deed het ook direct. Doch tot tweemaal toe vonden we echter het doelhout. Eerst Jonathan, met een gelijkaardige actie als zijn doelpunt tegen de paal. Kort erop Thomas die de deklat vond.  De grootste kans werd opgespaard tot net voor het einde van de eerste helft. Na een leuke aanval kreeg Jari de bal voor de voeten. Die was te verrast om de bal binnen het kader te trappen. Met 1-1 konden de ploegen de kleedkamer in.

De tweede helft was de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg.  Als we alle doelrijpe kansen die we gehad hebben moeten noteren dan blijven we wel even bezig. Na een kleine tien minuten spelen wou de thuisploeg de bal op de stip zien maar de man in het geel wuifde dit weg. In de 60e minuut toch wel een belangrijke fase in de wedstrijd. Na een mooie doorsteekbal kon Jari alleen op de doelman afgaan. Die kwam ver uit zijn doel en beroerde, buiten de 16m, de bal met de hand en nam daarbij Jari mee ten gronde. Alle aanwezigen, inculsief de bezoekers, waren er zeker van. De rode kaart zou de enige juiste beslissing zijn. Doch de enige man die deze beslissing moest nemen dacht hier anders over. Hij toverde een gele kaart uit zijn broekzak. NIet alleen heel Wielsbeke was verrast maar ook de bezoekers voelden dat ze hier zeer goed wegkwamen. De vrije trap die erop volgde creërde geen gevaar. Toch was deze fase het begin van een spervuur aan kansen. De ene kans na de andere werd gemist of goed gered door de doelman. Halfweg de tweede helft dan toch de verdiende voorsprong. De goed ingevallen Edouard was sneller dan zijn man en kon afwerken. Zijn schot werd gered maar Thomas was goed gevolgd en kon de voorsprong tegen de touwen koppen. De leider in het klassement bleef de kansen verzamelen maar verzuimde om de score verder uit te diepen. Het bleeft opletten voor de counter van Meulebeke die toch af en toe gevaarlijk bleek. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde Jari ervoor dat alle Wielsbeekse supporters hun stress wat konden opbergen. Na een goede controle in de rechthoek plaatste hij de bal mooi in de verste hoek. Een deugddoend doelpunt voor de altijd hard werkende spits van KSCW. Met een dubbele voorsprong was Wielsbeke zegezeker. Toch was het nog schrikken geblazen toen onze doelman, na een zeer hard contact in de rechthoek, bleef liggen. Zwaar gehavend bleef Noah, na een lange verzorging, in het doel om samen met zijn ploegmakkers de 12 op 12 te vieren!

Met deze overwinning staatKSCW  8 punten voor op de eerste achtervolgers. Met nog 12 punten te verdienen kunnen onze jongens de titel al ruiken.  Al zijn we er nog niet!

Volgende week moeten we op bezoek naar Oostnieuwkerke. Mits de juiste uitslagen bij de achtervolgers zou KSCW volgende week de titel al kunnen vieren. Doch deze kans is eerder klein. Maar voor alle zekerhied, hou jullie agenda de komende weken maar vrij en kom onze jongens massaal aanmoedigen!