Verslag

VERSLAG - BEELDEN

Met nog 4 speeldagen te spelen kreeg KSC Wielsbeke, als KSV Rumbeke niet de volle buit nam tegen K. EXC. Zedelgem, een eerste kans om de titel te nemen in 1e provinciale.  Op zaterdag had KSC Blankenberge, KE Wervik geklopt waardoor Rumbeke nog de enige ploeg was die de titel nog kon afsnoepen. Oostnieuwkerke is nog volop aan het strijden voor behoud en ging er dan ook alles aan doen om de punten thuis te houden.

De wedstrijd startte wat afwachtend van beide ploegen. Onze jongens hadden het balbezit maar het duurde tot op het kwartier voor het eerste gevaar kwam.  De vrije trap werd afgeblokt en op counter was Brian sterker dan zijn tegenstander om het schot te voorkomen.  Amper twee minuten later een typische spitsengoal van onze topschutter. Jari wordt door de verdediging gestuurd en kan alleen op de doelman gaan. Met een geplaatste trap zet hij de 0-1 op het bord. Oostnieuwkerke bleef in hun kansen geloven en de geel-witten hadden geluk dat een open kopkans naast gekopt werd. De wedstrijd lag nu volledig open en de kansen bleven komen. Nu was KSCW aan de beurt. Na een mooie combinatie tussen Jari en Nicolas kwam de bal bij Thomas. Die probeert de bal in één tijd naar de verste hoek te trappen. De bal vertrok goed maar werd afgeblokt door een verdediger in hoekschop. Deze wordt in eerste instantie niet goed weggewerkt waardoor Glenn kan koppen op doel, doch over mikt.

Ondertussen kregen de supporters aan de zijlijn de tussenstand te horen op het veld in Zedelgem. Daar kwam de thuisploeg 1-0 voor waardoor KSCW virtueel kampioen was. Onze jongens op het veld wisten niets van deze stand en probeerden nog voor rust hun score te verdubbelen. Dries kreeg, na een vrije trap, nog de beste kans. Maar ook hij kon het kader niet vinden. Met 0-1 gingen de jongens de rust in. Tijdens de rust kwam het verrassende nieuws dat Zedelgem net voor rust op 2-0 was gekomen. Zou het toch al voor vandaag zijn?

De tweede helft startte de thuisploeg het best wat resulteerde in enkele kansen. Doch de staartploeg kreeg de bal niet tussen de palen. Het was Jari, die als  een dodelijk effeciënte spits, het licht helemaal uit deed bij de thuisploeg. Hij wordt aangespeeld in de rechthoek waarop hij met rug naar het doel de bal mooi aanneemt, goed legt en in de draai de rechterbovenhoek vindt. De eerste kans van de tweede helft was metteen goed voor de verdubbeling van de score. Na de 0-2 was het voornamelijk Oostnieuwkerke die nog poogde om de aansluitingstreffer te scoren. KSCW nam genoegen met de 0-2 en probeerde de wedstrijd volwassen uit te spelen. Plots toch een vreemd moment toen de scheidsrechter halfweg de 2e helft, het spel stil legde. Niemand die direct wist wat er aan de hand was... Na enkele ogenblikken was het duidelijk dat de hoofdscheidsrechter niet meer verder kon door een blessure. Eén van zijn assistenten nam zijn taak over. Daardoor lag de wedstrijd toch een 10-tal minuten stil. Na de herneming bleef de thuisploeg er alles aan doen om een doelpunt te vinden.  Toch werd het voor alle KSCW-supporters nog spannend door de tussenstand in de wedstrijd Zedelgem - Rumbeke. Want daar hadden de bezoekers zich in 5 dolle minuten op 2-2 gezet. Nog een 5'tal minuten te spelen in Zedelgem...

Zo'n tien minuten voor het einde van onze wedstrijd kregen we het goede nieuws vanuit Zedelgem. Rumbeke was niet verder gekomen dan een 2-2. Onze trainer schreeuwde van aan de zijlijn onze troepen toe : "C'mon boys, 2-2 op Rumbeke"

Als onze jongens deze zege over de schreef trokken was de titel een feit! En dat deden ze ook. Nog voor de scheidsrechter een derde keer kon fluiten knalde de champagne de lucht in. Spelers, staf, bestuur en supporters stond een lange maar deugddoende nacht te wachten... (en het was de moeite).

Het bestuur staat erop de voltallige staf en spelers te feliciteren voor het behalen van deze titel. De 6e titel voor KSC Wielsbeke zal eeuwig in de boeken blijven staan. Een exceptioneel seizoen met prachtige resultaten.

De komende 2 weken staan evenveel thuiswedstrijden op de agenda. We hopen dan ook om iedereen te mogen verwelkomen om deze titel samen te vieren tegen Blankenberge (17/04 om 18u00) en/of Zedelgem (24/04 om 15u00).

OPROEP AAN DE SUPPORTERS : KOM MASSAAL IN GEEL EN WIT EN VERDIEN UW GRATIS INKOMSTICKET.  SPECIALE ATTENTIE VOOR MEEST VERSIERDE SUPPORTER...