Verslag

VERSLAG

De laatste speeldag van dit seizoen en voorlopig ook de laatste speeldag in 1e provinciale voor onze jongens. Velen waren er dan ook op gebrand om er een mooi slot aan te breien. Een wedstrijd op Racing Lauwe is traditioneel nooit eenvoudig. Het kleine veld speelt niet in het voordeel van KSCW.

De supporters hadden zich voor deze laatste maal nog eens goed opgeladen en waren al gaan 'inpilsen' bij Dominique. De form was dan ook bij hen aanwezig. Merci Dominique!

De wedstrijd zelf begon goed voor de thuisploeg. Na slechts 3 minuten kregen ze een hoekschop. Delcroix kwam voor zijn man en kopte de vroege voorsprong, aan de eerste paal binnen. KSCW al onmiddellijk op achtervolgen aangewezen.  De geel-witten waren niet onder de indruk en enkele minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Voorzet van op links waarbij Nicolas voor zijn man kwam en knap de 1-1 tegen de netten kopte. Doch de lijnrechter stond met de vlag in de lucht en doelpunt afgekeurd. KSCW bleef niet bij de pakken zitten en duwde de thuisploeg echt terug op eigen helft. Op het kwartier kreeg KSCW de uitgelezen kans om de gelijkmaker op het bord te trappen nadat de scheidsrechter de bal op de stip legde na handspel. Nicolas traptte goed maar de doelman had een goeie reflex in huis en ranselde de bal nog uit het doel. Nog steeds geen gelijkmaker. Het was slechts uitstel want nog geen minuut later kwam de bal bij Jarne. Die opende op Glenn die naar rechts uitgeweken was en een prima voorzet afleverde. Jari nam de bal aan en trapte zijn 1e van de namiddag tegen de touwen. Eindelijk de verdiende gelijkmaker. Het was de start van 4 dolle minuten. Want nog geen minuut later voorzet van Jarne naar de 2e paal waar hij de vrijstaande Edouard zag staan en die maakte het makkelijkste doelpunt van dit seizoen. Wielsbeke bleef komen en op de volgende hoekschop was het alweer raak. Nu kopte Glenn de goed getrapte hoekschop binnen. Van 1-0 naar 1-3 in amper 4 minuten. Op het half uur besloot Jari om een klein foutje in de verdediging genadeloos af te straffen en zijn 2e van de namiddag tegen de touwen te trappen. Opnieuw 2 doelpunten van onze topschutter! 1-4 was ook de ruststand.

Na de koffie was het opnieuw éénrichtingsvoetbal. Na 3 minuten in de 2e helft besloot onze coach om Quinten, Pieter en Jeroen in te brengen. Jari, Jarne en Edouard konden met een goed gevoel van het terrein stappen. KSCW beleefde een leuke namiddag en RC Lauwe was het kind van de rekening. In minuut 63 verslikte de thuisverdediger zich en Jeroen kon de bal meegraaien. Hij ging op doel af en met 2 overstapjes zette hij zijn verdediger op het verkeerde been en besloot knap in de verste hoek. Knap doelpunt! En nog was de honger niet gestild. De afscheidnemende Pieter Planckaert zette een orgelpunt op zijn carriere in KSCW en kon van buiten de rechthoek de 1-6 op het bord zetten. Na het doelpunt vierde Pieter uitbundig zijn doepunt door zijn truitje uit te doen en te tonen aan de supporters. Dit werd onder luid gejuich onthaald. Pieter, je zal gemist worden! De thuisploeg kon geen vuist maken en Wielsbeke wou er echt een leuke namiddag van maken. Tien minuten voor tijd kopte Nicolas de 1-7 binnen op hoekschop en twee minuten later scoorde Jonathan, na een mooie rush op rechts en dito afwerking, de eindstand op het bord. 1-8 meteen de grootste overwinning van het seizoen.

Proficiat aan de voltallige staf met dit uitzonderlijk jaar! Geniet van de vakantie en we zien elkaar terug in 3e amateur waar we al zeker SK Roeselare-Daisel en KE Wervik zullen ontmoeten. Proficiat aan de twee reeksgenoten met jullie promotie. We zien elkaar met veel plezier volgend seizoen terug!