Verslag

VERSLAG

Na weken van voorbereidingswedstrijden stonden onze jongens te popelen om aan de competitie te starten. Met een wedstrijd tegen KE Wervik stond een gekende tegenstander op het programma.

Van bij de start van de wedstrijd zag je de goede intenties bij KSCW. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam.  Een vrije trap centraal voor doel werd in de 7e minuut door Vandamme naast de muur gekrult buiten het bereik van onze goalie.  Wielsbeke bleef niet bij de pakken zitten en duwde de thuisploeg voor eigen doel.  Nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker bijna op het bord. Doch de bal viel, uit de kluts, tegen de paal. En nog was het niet gedaan want de ene kans was nog niet voorbij en Wielsbeke stak opnieuw de neus aan het venster. Nu werd de bal tot drie maal toe afgeblokt voor hij de weg naar doel kon vinden. Het was duidelijk dat de bezoekers hier niet waren gekomen om met lege handen terug naar huis te keren.

Op het kwartier kon Holvoet aanleggen van buiten de rechthoek. De thuisdoelman stond echter goed opgesteld en kon de bal uit het doel houden. Alle aanwezigen voelden dat het niet kon blijven duren voor de gelijkmaker op het bord stond. Halfweg de eerste helft was het zover. Dejaegere legt breed voor Steelant die met een botsende bal de 1-1 tegen de touwen trapt.

Wielsbeke bleef doorduwen en amper vijf minuten later kwamen de geel-witten (voor de gelegenheid in het zwart spelend) op voorsprong.  Verstraete had de ruimte om langs de flank op te rukken en na een mooie één-twee met Coopman de bal voor doel te krijgen. Daar stond Wullaert te wachten. Zijn schot werd afgeblokt in hoekschop.  De hoekschop werd door Wullaert op het hoofd geschilderd van Beeuwsaert die knap overhoeks binnen kopte.

Wielsbeke had het overwicht maar toch bleef het opletten van het tegendoelpunt.  Tot tweemaal toe kon Vanwalleghem erger voorkomen door een goede interventie.  De score bleef dan ook ongewijzigd tot aan de koffie.

Na de rust kwam Wervik met iets meer drang naar voor op het terrein. Toch was Wielsbeke nog steeds de gevaarlijkste ploeg. Net voor het uur werd Steelant alleen op de doelman gestuurd. Beiden kwamen in botsing en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Dejaegere achter de bal, maar de doelman koos de goeie hoek en kon Wervik in de wedstrijd houden. Het was echter uitstel van executie.  Nu was Dejaegere wel aan het feest!. Want die werd door de verdediging geloodst, werkt mooi af en legt de jennende thuisploeg het zwijgen op...

En nog had de kampioen van vorig seizoen nog honger.  Nu was het Holvoet dat alle ruimte kreeg en alleen op doel kon gaan. Opnieuw trok KSCW aan het langste eind en de 1-4 stond op het bord. Ook Verstraete pikte nog zijn doelpuntje mee door een vrije trap mooi binnen te krullen. De thuisploeg kon de score nog milderen met een terecht toegekende strafschop maar het kalf was reeds verdronken.

KSCW neemt zo een leuke start. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen KVE Drongen. Een Oost-Vlaamse ploeg die via de eindronde de deur naar 3e amateur opengebeukt heeft. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een boeiende wedstrijd. We hopen jullie massaal te mogen verwelkomen.

PS : vergeet niet in te schrijven voor de footlunch op zondag 25 september voor de thuiswedstrijd tegen KVE Aalter. (inschrijven bij Nico Buyck op het gekende adres of zie flyer op de website)