Verslag

VERSLAG

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was tegen KVE Drongen. Een te duchten tegenstander die vorig seizoen de promotie kon pakken in de Oostvlaamse reeks.

Voor de wedstrijd konden de aanwezigen kennis maken met de vernieuwe site op Hernieuwenburg.  Het commercieel team heeft niet stilgezeten en tal van nieuwe partners werden de eerste maal voor het grote publiek vertoond. Ook de nieuwe shirts vielen in de smaak bij het grote publiek.  Dank aan de medewerkers om dit mogelijk te maken!

De wedstrijdbal werd geschonken door VIQTUS uit Roeselare. Bij VIQTUS. ben je aan het juiste adres om écht aan jezelf te werken. Jezelf te challengen en pushen tot hogere prestaties. Niet zozeer enkel vanuit de fysieke prestatie, maar tevens gericht op je totale levensstijl. Meer info op : https://viqtus.com/

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Eerst kon thuisgoalie Vanwalleghem nog goed tussenkomen om een vroege achterstand te voorkomen en wat later hield de lat ons van een tegendoelpunt. Na 13 minuten kwam KSCW, een beetje tegen de gang van het spel, op 1-0 voorsprong. Een perfect getrapte hoekschop van Wullaert kon mooi in doel gekopt worden door Steelant. Bijna stond KSCW zelfs 2-0 voor maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel. Drongen bleef echter zeer gevaarlijk op de tegenaanval en ook de bezoekers zagen een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Een vijftal minuten voor de rust stonden de bordjes dan toch gelijk. Een verre inworp werd verlengd tot aan de 2e paal waar Samimi Darzikolahi, vanuit een scherpe hoek, de bal toch nog over de lijn kreeg. 1-1 was dus ook de ruststand.

De tweede helft begon opnieuw het best voor de bezoekers. Dit resulteerde onmiddellijk in een vroege voorsprong. Opnieuw was het Samimi Darzikolahi die met zijn tweede van de namiddag de 1-2 tegen de netten kopte. Wielsbeke bleef niet bij de pakken zitten en duwde door om snel de bordjes terug gelijk te hangen. De kansen kwamen snel na elkaar en de bezoekende doelman, Frans (zoon van...) keepte een sterke wedstrijd. Het laatste kwartier probeerde de thuisploeg alles op alles te zetten en Frans werd meermaals op de proef gesteld. Doch de Drongense muur hield stand en kon de 3 punten meenemen naar Oost-Vlaanderen.

Een zeer aangename thuiswedstrijd waar, met momenten, twee stevige ploegen tegenover elkaar stonden. Het talrijk opgekomen publiek kon terugblikken op een leuke wedstrijd. De eerste thuiswedstrijd werd verloren maar met dergelijk voetbal zal KSCW nog in staat zijn om mooie resultaten neer te zetten. Op naar volgende week.

Zondag 18 september 2022 moeten onze jongens op bezoek naar KFC Vigor Wuitens Hamme. Een stevige tegenstander die al jaren in de nationale reeksen actief is. Alle supporters op post om onze jongens naar een mooi resultaat te schreeuwen.