Verslag

VERSLAG

Na de nederlaag tegen KVE Drongen vorige week moest KSC Wielsbeke dit weekend op bezoek bij KFC Vigor Wuitens Hamme. Een zeer stevige tegenstander met pakken ervaring in de nationale reeksen en ambitie om top 5 te spelen. Een zeer lastige partij stond ons te wachten.

Al bij aankomst was het duidelijk dat het een geen eenvoudige opdracht zou worden. De thuisploeg speelt op een zeer mooie maar grote grasmat. Als we punten willen nemen zullen er kilometers moeten afgelegd worden.  De ploeg werd op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorig weekend. Vanwalleghem Noah (blessure) en Maddens Glenn (buitenland) werden vervangen door Verhaeghe Jari in doel en De Bosscher Olivier op de 6.

Wielsbeke startte het best aan de wedstrijd en kreeg al vlug enkele kleine kansjes op hoekschop. Na 20 minuten kreeg Steelant Nicolas de bal op rechts en kreeg wat ruimte om een voorzet te trappen. Zijn bal ging naar de tweede paal en gedragen door de wind waaide deze prachtig, via paal en lat, de verste hoek binnen. Onmiddellijk na de voorsprong stonden de bordjes bijna gelijk maar het vizier van de thuisploeg stond nog niet op scherp.  Bij de volgende tegenaanval kon Coopman, Wullaert wegsturen. Hij kwam naar binnen en legt de bal breed naar Holvoet. Zijn trap werd van onder de lat weggeslagen door Van Haver. De blauw-zwarten namen daarop wat meer initiatief en werden wat dominater.  Verhaeghe moest hem plots helemaal strekken om de bal van uit de bovenhoek te ranselen. Prima redding! Wielsbeke kon met een 0-1 de kleedkamer in.

De 2e helft was nog maar net begonnen als Coopman op wandel kon gaan centraal in de as. Voor hij kon afdrukken werd de bal afgesnoept. Vigor kreeg de bal niet voldoende weg en Coopman kreeg de bal opnieuw in de voeten.  Waarop hij de bal op het hoofd van Steelant schilderde. Die kopte zijn 2e van de namiddag overhoeks binnen. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en probeerde het spel, met 2 wissels, opnieuw naar zichtoe te trekken.  De inbreng van Lokando veranderde inderdaad het spelbeeld. Hij zorgde een vijftal minuten na zijn invalbeurt al voor de aansluitingstreffer.  Met een prachtige trap krulde hij de bal, onhoudbaar voor onze doelman, de bovenhoek in. De thuisploeg voelde dat er meer inzat en duwde door. KSCW kreeg het lastig maar de verdediging stond pal. Vigor domineerde de volgende tien minuten de wedstrijd maar kon niet echt uitgespeelde kansen bij elkaar voetballen.  Al strijdend konden onze jongens de overwinning binnen halen.

Volgende week wacht KVE Aalter ons op. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de eerste foodlunch van het seizoen. Wie zich nog wenst in te schrijven kan dit nog doen via Nico Buyck (inschrijvingen worden dinsdag definitief afgesloten)