Verslag

VERSLAG

Zondag 25 september stond de thuiswedstrijd tegen KVE Aalter op het programma.  Deze wedstrijd werd voorafgegaan door onze eerste footlunch van het seizoen. Ongeveer 130 aanwezigen tekenden present om te genieten van een heerlijke maaltijd van traiteur Boefferke.  Dank aan alle aanwezigen.

Voor de wedstrijd speelden onze jongste helden van de UNILIN KSCW Jeugdacademie hun wedstrijd op een prachtige groene grasmat.

We danken natuurlijk ook de wedstrijdbalschenkers Desk Manager en Brasserie Barrage uit Sint-Eloois-Vijve.  Heel fijn opnieuw jullie steun te mogen ontvangen.

De wedstrijd stond ook in het teken van triatlete Liesbeth Verbiest die geselecteerd is voor de Iron Man in Hawaï.  Pronostiekje wagen en onmiddellijk ook het goede doel steunen? Surf zeker eens naar : www.cdesign.be/nl/hawaii

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. De open kans werd echter niet benut. Hier komt KSCW goed weg. Net voor het kwartier kwamen de geel-witten op voorsprong. Een mooie rush op rechts van Edouard Holvoet die de bal gevaarlijk voor doel krijgt. De ongelukkige Smessaert devieerde de bal in eigen doel. Wielsbeke bleef doorduwen en kreeg verschillende goede pogingen om de score te verdubbelen. Toch slaagden we er niet in om de bal over de lijn te krijgen. Naar het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers ook opzetten. Een snelle tegenaanval waarbij de bezoekende spits alleen op onze doelman kwam werd gered maar ook afgevlagd voor buitenspel.  KSCW moest met een krappe 1-0 de rust in.  Hopelijk beklagen we de gemiste kansen niet...

Aalter kwam wat beter uit de kleedkamer en direct na de rust moest Verhaeghe opnieuw aan de bak met een prima redding.  Het eerste kwartier had KSCW het lastig met de hoge pressing van de bezoekers. Toch bleven echte kansen uit. Na een groot kwartier nam de thuisploeg de wedstrijd voorzichtig terug in handen. Toch kwamen de bezoekers bijna op 1-1. De Cock werd weggestuurd en schoof de bal onder onze doelman. De bal tegen de netten maar de lijnrechter had buitenspel gezien. Hier kwam KSCW goed weg. Enkele minuten later trok Verstraete, na een snedige tegenaanval, op wandel in de rechthoek. Hij haalde de achterlijn en kreeg de bal voor doel. Wysselinck duwde de oververdiende 2-0 tegen de touwen.  Wielsbeke dreigde nog verder maar vergat de wedstrijd volledig dood te maken.  De 2-0 bleef op het bord en KSCW kan terugblikken op een goede start. Met 9 op 12 kunnen we volgende week zaterdag zonder zorgen op bezoek bij Tempo Overijse.