Verslag

VERSLAG

KSC Wielsbeke moest dit weekend op bezoek bij Tempo Overijse. De ongeslagen leider in onze reeks. Het beloofde een moeilijke avond te worden tegen een sterk tegenstander met verschillende jaren ervaring in deze reeks.

Al van meet af aan was het duidelijk dat Tempo Overijse het spel naar zich toe zou trekken. Hoog tempo (ze hebben hun naam niet gestolen), mooie loopacties en prima veldspel zorgden ervoor dat KSCW het in de eerste helft niet onder de markt had om de nul op het bord te houden. Enkele prima reddingen van Jari Verhaeghe zorgden er echter voor dat het geval was. In de 37e minuut toch even opschudding toen Jari weggestuurd werd en prima kon voorleggen voor de vrijstaande Edouard Holvoet. Die kon simpel binnen tikken maar de grensrechter stond met zijn vlag te zwaaien. Het zal zeer nipt geweest zijn was te horen bij uit- en thuissupporters. Toch moest KSCW tevreden zijn met de 0-0 aan de rust.

De 2e helft kon bijna niet beter beginnen voor de bezoekers. Opnieuw Jari die weggestuurd werd maar de doelman had een goede redding in huis om de 0-1 te voorkomen. Net toen je het gevoel had dat de bezoekers voorzichtig het spel naar zich aan het trekken waren, sloeg de thuisploeg toe. Een prima aanval waarbij de bal voor doel komt en Delorge simpel de 1-0 op het bord trapt. Nog geen 5 minuten later lag de bal op de spits. Prima uitgelokte strafschop door Cocchiere waarbij de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen.  Maluka Bimbo aarzelde niet en trapt de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Tempo drukte door en na een hoekschop werd de bal niet goed weggewerkt en komt in de voeten van een tegenstander. De trapt een knappe voorzet en opnieuw was het Delorge die zijn 2e van de avond tegen de touwen kopt. KSCW in tien minuten volledig knock-out. De geel-witten probeerden nog maar Tempo speelde de wedstrijd goed uit. In de slotminuut verraste Dehond nog met een mooi afstandschot en zet zo de 4-0 eindstand vast.

KSC Wielsbeke werd op zijn waarde geklopt van een zeer sluw en goed voetballende ploeg. Volgend weekend wacht KFC HO Kalken ons op in Wielsbeke. In  de voorbereiding bekampten we elkaar reeds en dit bleek een zeer taaie tegenstander te zijn. Alle supporters op post om de geel-witten naar de overwinning te schreeuwen.