Verslag

VERSLAG

De wedstrijd der kampioenen... Met KFC HO Kalken kreeg KSC Wielsbeke een te duchten tegenstander op bezoek.

Voor de wedstrijd werden onze jongens in het bezit gesteld van hun nieuwe opwarmkledij. We danken de firma ROGIERS uit Waregem samen met onze andere hoofdsponsors voor deze prachtige kledij.

De wedstrijdbal werd geschonken door BPM. Uw specialist in totaalrenovaties en nieuwbouwprojecten.

Dit weekend stond in het teken van de week van de scheidsrechter. Beide ploegen bedankten de wedstrijdleiding voor hun wekelijkse inzet met een erehaag en applaus.

Voor de wedstrijd goed of wel begon stond KSCW al op achterstand. Een diepe bal waarbij de snelle Cnockaert alleen op onze doelman af kon gaan en de bal tegen de touwen duwde.  Kalken bleef doorduwen en kreeg nog enkele kansen om de score uit te diepen. Het bleef echter 0-1. Op het kwartier begon KSCW wat beter in de wedstrijd te komen. Jonathan vertrok vanop eigen helft aan een solo. Nadat hij 2 man had afgeschud legde hij de bal breed tot bij Thomas. Die zijn afgeweken voorzet ging over de doelman maar strandde op de deklat.  De twee hoekschoppen die erop volgden werden telke male door de doelman weggeslagen.  De wedstrijd ging verder goed op en af en net voor rust kwam de thuisploeg goed weg nadat de 0-2 werd afgekeurd na buitenspel.

In de tweede helft begonnen beide ploegen terug aan een hoog tempo. Dit resulteerde in wat kansen maar opnieuw stonden beide doelmannen goed te spelen. In de 55e minuut stonden de bordjes bijna gelijk toen Arne de goed gegeven hoekschop staalhard op doel kopte. Baele kon de bal miraculeus van onder de lat wegslaan. Net toen iedereen dacht dat de gelijkmaker er aan zat te komen kreeg KSCW het deksel op de neus. Een terecht toegekende strafschop zette Neve om en 0-2.  De geel-witten gaven niet op en bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook toen de ingevallen Quentin staalhard de 1-2 tegen de touwen trapte. Nog een kleine 20 minuten te spelen en het geloof was volledig terug. Lang kon KSCW echter niet genieten van dat gevoel. Nog geen twee minuten later, mistasten in de verdediging waardoor de bal zomaar voor doel kon gegeven worden en de vrijstaande De Corte zomaar de 1-3 op een presenteerblaadje werd aangeboden. Wielsbeke probeerde nog alles op alles te zetten maar kwam niet meer verder.

Een spijtige nederlaag in een leuke wedstrijd met twee positief voetballende ploegen. Volgend weekend moeten we op bezoek bij Avanti Stekene.