Verslag

VERSLAG

Met een wedstrijd tegen Avanti Stekene staat er opnieuw een stevige tegenstander te wachten op KSC Wielsbeke. De nummer 3 van het klassement speelt al enkele jaren in 3e amateur en heeft zo wat ervaring in het nationale voetbal. De wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras.

Onze ziekenboeg is nog steeds goed gevuld. We missen nog steeds Steelant, Vanwalleghem, D'hondt, en Verschelde. Vorig weekend is ook Depondt uitgevallen. De Meyer zit nog steeds in het buitenland.

De wedstrijd begon goed voor KSCW, we namen het voortouw en konden wat kleine kansjes bij elkaar voetballen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een inworp wordt de bal in de ruimte gestoken waardoor ze alleen op onze doelman komen. Jari kan nog gedeeltelijk redden maar de bal loopt verder richting doel waar Verspeeten (al dan niet buitenspel) de bal voor een leeg doel kan binnen leggen. Wat een domper. Wielsbeke bleef niet bij de pakken zitten en probeerde om snel om de bordjes terug gelijk te zetten. Toch liep het opnieuw op een dodelijke counter. De bal wordt over onze verdediging gespeeld en Jari komt oog in oog te staan met de aanvaller van Avanti. De bal wordt over de achterlijn gespeeld maar Jari kan een botsing niet ontwijken. De bal wordt echter op de stip gelegd... Melens neemt het geschenk in dank aan en zet de 2-0 op het bord. Enkele minuten later kan KSCW bijna de aansluitingstreffen binnen koppen. Doch de thuisgoalie kan de bal prachtig van onder de lat halen. KSCW opnieuw geen geluk... Wielsbeke probeert nog voor de rust maar kan de aansluitingstreffer niet vinden.  Bijna werd het nog 3-0 maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft begint KSCW met nieuwe moed. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes maar kregen niet meer. In de 65e minuut kwam De Bosscher de moegestreden Vaneeckhoute vervangen. Hij stond nog geen 30 seconden op het plein toen hij de 2-1 tegen de netten kon trappen. Een vrije trap werd gelost door de thuisdoelman en binnen getikt door Olivier.  Er was opnieuw geloof in een goede afloop. 5 minuten later stonden de bordjes al gelijk. Een vrije trap wordt naar de tweede paal gestuurd waar Glenn zich van zijn verdediger kan vrijmaken en over de keeper kan binnen koppen.  Bijna kon KSCW nog de 3 punten meegraaien maar Glenn kopte een zeer mooie aanval over. In het slot van de wedstrijd kwam KSCW nog goed weg toen Stekene gevaarlijk counterde en de trap op onze lat strandde.

KSC Wielsbeke kon met een oververdiend punt terug naar huis. Volgend weekend wacht Wolvertem Merchtem ons op.