Verslag

VERSLAG - FOTO'S

Met een wedstrijd tegen KSV Rumbeke stond een echte streekderby op de agenda. Traditioneel een zeer beladen wedstrijd. Het was leuk vast te stellen dat het publiek talrijk aanwezig was om onze spelers naar de overwinning te schreeuwen.

De wedstrijdbal werd geschonken door Candy Games uit Ingelmunster. Wij danken hen voor de steun aan KSC Wielsbeke.

De start van de wedstrijd waren de bezoekers zeer gevaarlijk in de omschakeling. Dit resulteerde in wat kleine kansjes. Wielsbeke probeerde via combinatie de aanval op te zetten maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk voor doel te zijn. Na een klein half uur dan toch de eerste echte kans voor de bezoekers, het kader werd echter niet gevonden. Rumbeke speelde veriel en kwam een paar keer goed weg dat de scheidsrechter zijn kaarten nog op zak hield. Net voor het einde van de eerste helft kwam KSCW toch een eerste keer echt piepen. Het schot van Thomas Coopman werd afgeblokt. Met 0-0 konden de ploegen de kleedkamer induiken.

In de tweede helft kwam KSCW iets feller uit de kleedkamer. Thomas Coopman kreeg de eerste kans maar schoot voorlangs. Wielsbeke bleef de betere ploeg en drukte door. Op hoekschop kon de aan de rust ingevallen Olivier De Bosscher de bal tegen de lat koppen. Die kwam terug in het veld waar Jonathan Verstraete de bal in het doel kon koppen. KSCW op verdiende 1-0. Enkele minuten later werd Jari Dejaegere het hoekje in gestuurd. Hij kapte zijn man mooi uit en kon de bal terugleggen voor doel. Jammer genoeg voor de thuisploeg was niemand gevolgd om de bal binnen te tikken.  Rumbeke speelde voordurend met de lange bal en halfweg de 2e helft stonden de bordjes bijna gelijk. Jari Verhaeghe  kon echter met een zeer knappe redding de voorsprong op het bord houden. Sterk werk! Hoe verder de wedstrijd ging, hoe steviger het werd. Veel academisch voetbal zat er niet meer in. Het werd vooral bikkelen en strijden tot het einde. Het was allerminst een verrassing dat, net voor het einde van de wedstrijd, Woodruff Robinson zijn tweede gele karton onder de neus geduwd kreeg.  De thuisploeg speelde het verstandig uit en de Arsenal-score bleef op het bord.

Met een knappe 7 op 9 tegen Avanti Stekene, Wolvertem Merchtem en Rumbeke kan KSC Wielsbeke zonder zorgen volgende week op bezoek bij KFC Voorde-Appelterre, de gedeelde leider in onze reeks. Alle supporters op post!