Verslag

VERSLAG

Na de 6 op 6 tegen Wolvertem Merchtem en Rumbeke stond een serieuze test op het programma. KFC Voorde-Appelterre, die op een gedeelde leidersplaats staat, diende beter te doen dan Tempo Overijse om de periodetitel te nemen.

In zeer gure omstandigheden startte KSC Wielsbeke het best aan de wedstrijd met twee serieuze kansen. De thuisploeg liet zich echter niet onbetuigd en kwam ook al eens gevaarlijk piepen. Net voor het kwartier kreeg KSCW de kans op de 0-1 maar de terug debuterende Nicolas Steelant kreeg de voorzet van Edouard Holvoet niet binnen het kader.  Appelterre kreeg wat meeval toen de geel-witten de bal niet goed wegkregen en de man met waarschijnlijk de langste naam in België (ik schrijf deze maar één keer : Joël Movoto Te Bangia Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Waza Banga), de 1-0 op het bord zette.  Na het doelpunt drukte de thuisploeg verder door en net voor het halfuur stond de 2-0 op het bord. Een hoekschop dicht bij doel gegeven kon verlengd worden door De Drie Malik. Wielsbeke probeerde om snel de aansluitingstreffer te scoren maar voor doel was het telkens net niet. Zo'n tien minuten voor de rust deed Machtelinckx het licht volledig uit en zette de 3-0 ruststand op het bord.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Tresignie de 4-0 binnen kopte. Wielsbeke bleef niet bij de pakken zitten en probeerde toch om nog iets van de wedstrijd te maken. De Jaeger en Steelant konden de eerredder bijna binnen leggen maar de bal wou er niet in. In tegendeel. Aan de andere kant van het terrein trapte Banga (voor de vrienden) zijn tweede van de namiddag tegen de netten.  Vijf minuten voor het einde kon De Jaeger dan toch de eerredder tegen de netten leggen.  Iedereen legde zich neer bij de uitslag maar Steelant wou toch graag ook nog zijn doelpuntje meepikken. Hij verschalkte de doelman en het stond 5-2. Het talrijk opgekomen Wielsbeeks publiek genoot van het slot en werd nog getrakteerd op een blundertje van de thuisdoelman die de bal van De Jaeger niet klem kreeg en grappig in eigen doel duwde. De Wielsbeekse moter was in gang geschoten maar spijtig genoeg vond de scheidsrechter dat het na 93 minuten genoeg was geweest.  Voorde-Appelterre pakt, door het gelijkspel in SV Anzegem-Tempo Overijse, de periodetitel in 3A.

De aanwezige Wielsbekenaren hadden een team gezien dat er steeds blijft voor gaan. Wielsbeke scoort 3x tegen een team dat voor vandaag slechts 7 tegendoelpunten moest incasseren.  We speelden echter tegen een zeer sterke tegenstander die in aanvallend compartiment enkele zeer leuke spelers lopen heeft. Toch mogen we na deze wedstrijd besluiten dat KSC Wielsbeke zijn plaats in deze reeks meer dan terecht verdient.

Volgende week houden we onze 2e footlunch van het jaar. Inschrijven kan nog tot en met woensdag aanstaande. Om 14u30 nemen we het dan op tegen SK Roeselare-Daisel. Kom zeker langs om jullie ploeg naar de overwinning te schreeuwen.