Verslag

VERSLAG

Dit weekend stond de wedstrijd KSC Wielsbeke - SK Roeselare-Daisel op het programma. Ter gelegenheid van deze leuke derby werd de 2e footlunch van het jaar gehouden. De talrijk opgekomen supporters werden opnieuw culinair verwend door het Boefferke uit Waregem.

De wedstrijdballen werd geschonken door onze hoofdsponsor Agristo uit Wielsbeke en Viqtus uit Roeselare. Wij danken hen voor de steun aan KSC Wielsbeke.

De wedstrijd zelf had een studieronde nodig voor deze echt op gang kwam. KSCW probeerde en had het eerste kansje via Dejaegere toen hij vanuit de draai over het doel van Degrendel mikte.  Nog even later kregen de thuisspelers de bal ook niet binnen het doelkader na een schermutseling op hoekschop. SK Roeselare kwam daarop iets meer dreigen. Een tiental minuten voor de rust stuurde Dejonghe Prinsier knap door op links, maar de voorzet werd in hoekschop gewerkt. De bezoekers kregen daarop enkele hoekschoppen, maar echt gevaar kwam hier niet uit. Een vijftal minuten voor de rust werd het toch 0-1 toen Gianni Derieuw een prima assist van Defevere kon binnenkoppen. Wielsbeke moest zich proberen terug te knokken na de rust.

De tweede helft begon goed voor KSCW.  Na een uitworp kwam de bal bij Holvoet. Deze bediende Wullaert die de bal panklaar legt voor Coopman. Die twijfelt niet en trapt de 1-1 tegen de netten.  De wedstrijd lag terug volledig open. Wielsbeke duwde door en kreeg al snel wat hoekschoppen. De bal wou echter niet goed vallen. Het bleef ook in de tweede helft een stevige wedstrijd. Er werd gestreden voor elke centimeter terrein. Na een kwartier kwam Wielsbeke forser opzetten en kreeg SKRD het moeilijker om eruit te komen. Op een mooie ingestudeerde vrijschop van de thuisploeg werd het ei zo na 2-1. De Bosscher kon net niet bij de bal om de, op dat ogenblik, meer dan verdiende 2-1 tegen de netten te trappen. Roeselare werd voor eigen doel gehouden en slaagden er niet meer in om te dreigen. Toch bleven de echt uitgespeelde kansen uit. Naar mate de tweede helft verder liep konden de bezoekers het evenwicht terug wat herstellen. Net toen iedereen zich begon te verzoenen met een gelijkspel slaagde de bezoekers er opnieuw in om op voorsprong te komen. Derieuw zette voor vanop rechts, thuisdoelman Vanwalleghem, die hel ver uit doel kwam, werkte weg tot buiten het strafschopgebied, waar Tristan Prinsier de bal in het lege doel kon trappen. Wielsbeke probeerde nog in de laatste tien minuten de verdiende gelijkmaker te zoeken maar de groene opgetrokken muur hield stand.

Volgende week moet KSCW op bezoek bij Elene-Grotenberge. Na twee nederlagen opnieuw tijd voor een overwinning. Kom onze ploeg aanmoedigen om de winst terug naar huis te brengen!