Verslag

VERSLAG

De twaalfde speeldag van het seizoen stond alweer op het programma. KSC Wielsbeke moest op bezoek bij Eendracht Elene Grotenberge. Op een mooi complex en op kunstgras stond alvast een mooie wedstrijd op het menu.

Nog voor iedereen plaats had genomen kon KSCW al de eerste keer rechtveren. Een voorzet van Coopman werd prachtig binnen gekopt door Steelant. Toch moest iedereen zich terug neerzetten want de lijnrechter had buitenspel gezien. Na de openingsminuten waren beide ploegen wat aan het zoeken. De kansen bleven uit. Halfweg de eerste helft kwam een verre voorzet op het hoofd van Van Der Sypt. Die kopte van aan de tweede paal de bal over alles en iedereen naar de verste paal. De thuisploeg wat gevleid op voorsprong. Wielsbeke bleef niet bij de pakken zitten. Onmiddellijk na de aftrap kon Wullaert de bal doorsteken naar Coopman. Die trapt in één tijd de bal voor doel waar Holvoet de 1-1 tegen de netten trapt. Beide ploegen konden herbeginnen.  Enkele minuten later stond KSCW bijna op voorsprong maar Dejaegere kon niet besluiten.  Beide ploegen hebben daarop nog een grote kans maar de doelmannen deden hun werk. Net toen iedereen dacht dat we met een gelijkspel de kleedkamer konden induiken kreeg KSCW het deksel op de neus. Een hoekschop werd door Dejaegere wat ongelukkig verlengd, Holvoet kon de bal, van op de lijn, niet meer uit doel houden.

In de tweede helft probeerde KSCW om het tij te keren. Toch was het de thuisploeg die de score kon uitdiepen. Een voorzet voor ons doel werd niet voldoende weggewerkt en de vrijstaande Van Der Sypt tikte zijn 2e van de namiddag tegen de touwen.  De geel-witten waren wat van slag en hadden geluk dat de score niet verder uitliep toen een thuisspeler in de weg liep bij een trap naar het lege doel. Kans weg. Tien minuten voor het einde kon Wullaert een bal op het hoofd van De Bosscher schilderen die de 2-3 binnen kopte. Wielsbeke geloofde dat er meer in zat en bijna was het zover. In de absolute slotfase kwam onze doelman, bij een vrije trap, mee naar voor. Zijn kopbal werd van de lijn gekopt. In de fase erop kreeg KSCW de bal niet over de lijn.

Wielsbeke lijdt zo zijn derde nederlaag op rij. Volgende week komt de nr 3 KVC Lede op bezoek. De jongens zullen er op gebrand zijn om te punten thuis te houden.

Een perfecte samenvatting van de wedstrijd is te zien op de video. Veel kijkplezier.