Verslag

VERSLAG

KSC Wielsbeke had de afgelopen weken geen geluk gekend waardoor de uitslagen wat tegen zaten. Met KVC Lede kreeg KSCW een stevige tegenstander op bezoek.

Voor de wedstrijd was er hoog bezoek op Hernieuwenburg. Niemand minder dan Sinterklaas en één van zijn roetpieten kwam onze jeugdspelers en de fanionploeg een hart onder de riem steken.

De wedstrijdbal werd geschonken door Alva Parket uit Beveren-Leie. Wij danken Alexander Eggermont voor de steun aan onze club.

KVC Lede begon het sterkst aan de wedstrijd. De bezoekers namen de bovenhand en kregen wat kleine kansjes zonder dat onze doelman echt in actie moest komen. Op het kwartier kwam KSCW iets beter in het spel waardoor beide ploegen in evenwicht kwamen. Op het half uur dan toch een eerste kans voor de thuisploeg  maar Verstraete kon net niet bij de bal. De bezoekers reageerden met een uitgespeelde vrije trap. Maar de trap op doel werd afgeblokt en ging daardoor naast doel. Op 5 minuten van rust kwam KSCW op voorsprong. Een goed uitgespeelde actie werd in eerste fase nog gered door de doelman. De bal kwam in de voeten van Steelant. Die aarzelt niet en trapt de 1-0 binnen. Nog geen 2 minuten later kon Wullaert de score verdubbelen. Eerst intercepteert hij de bal op eigen helft, stuurt Steelant weg en kan de voorzet knap afwerken. Met 2-0 gaan beide ploegen de kleedkamer in.

Na de rust komen beide ploegen scherp uit de kleedkamer. Na een tiental minuten dubbele kans voor de bezoekers maar Vanwalleghem staat paraat. Op het halfuur kan Wullaert de mee opgerukte Verstraete wegsturen. Die twijfelt niet en trapt de 3-0 op het bord. Wielsbeke blijft geconcentreerd verdedigen en pakt zo een oververdiende overwinning. Het afgekeurde doelpunt zo'n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd van de bezoekers vermelden we voor de volledigheid.

Volgende week moet KSC Wielsbeke op bezoek bij SV Anzegem die aan een zeer sterk seizoen bezig is. De enige echte derby voor KSCW. Alle supporters op post om ons naar een overwinning te schreeuwen.