Verslag

VERSLAG

Op de eerste thuiswedstrijd van de terugronde komt Avanti Stekene op bezoek. In de heenronde bleef KSCW steken op een gelijkspel na een zeer moeilijke start.

De bezoekers startten zeer sterk aan deze wedstrijd. De eerste kansen waren dan ook voor Avanti. Na 5 minuten een eerste keer opschudding. Onze doelman Verhaeghe kwam buiten de rechthoek, speelde de bal maar raakte daarbij ook de aanvaller. De scheidsrechter toonde onze goallie de gele kaart. De bezoekers hadden duidelijk meer verwacht. De vrije trap werd ongevaarlijk. Op het kwartier kreeg KSCW een eerste kans. Dejaegere werd alleen op doel gestuurd en omspeelde de doelman. Zijn schotje was niet hard genoeg om in het open doel te landen. Stekene liet zich niet onbetuigd en reageerde met een schot op doel. Verhaeghe stond opnieuw paraat. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Het ging er met momenten stevig aan toe. Het was duidelijk dat beide ploegen er alles aan gingen doen om de punten te pakken. Toch zouden de doelpunten pas in de tweede helft vallen.

In de tweede helft bleven beide ploegen er vol voor gaan. KSCW kreeg daarbij net wat meer kansjes maar echt gevaarlijk waren beide ploegen niet. Het was duidelijk, wie scoort zou de wedstrijd winnen. Twintig minuten voor tijd stuurde Wullaert Holoet in de diepte. Die nam de bal goed aan en zag Coopman op links oprukken. Met een gemeten pas bereikte hij Coopman die de 1-0 tussen de benen van de doelman trapte. Zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden. Wielsbeke bleef doordrukken en kreeg nog enkele kansjes. Toch slaagden ze er niet in om de score te verdubbelen. Stekene, die nog geen enkele wedstrijd verloor op bezoek, bleef in hun kansen geloven. De geel-witten werden wat terug gedrongen en zo'n 5 minuten voor tijd kregen we de bal niet weg in de eigen rechthoek. Maddens probeerde de bal te ontzetten maar haakte daarbij de aanvaller. De scheidsrechter aarzelt niet en legt de bal op de stip. Melens miste deze kans niet en trapte de 1-1 tegen de netten. Dit werd ook de eindstand.

Zo speelt KSCW voor de tweede maal op een rij gelijk. Volgende week moeten we zaterdag 21 januari om 19u30 op bezoek naar KVE Aalter.  De Oostvlamingen klimmen uit het dal na twee overwinningen op een rij tegen Tempo Overijse en Drongen.