Verslag

VERSLAG

Op zaterdagavond 21 januari ging KSC Wielsbeke op bezoek bij KVE Aalter. De Oostvlaamse buren zaten in een goeie periode. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden.

Beide ploegen gingen behoorlijk van start op het licht bevroren kunstgras. De thuisploeg had de eerste kansjes. Toch was het KSCW dat op voorsprong kwam. Na balrecuperatie op het middenveld kon Wullaert zich vrijmaken van zijn persoonlijke bewaker en hard op doel trappen. De bal ging via de paal en doelman het doel binnen.  De kanaries (voor de gelegenheid volledig in het geel) kwamen zo op een diefje op voorsprong. KVE Aalter liet het niet aan hun hart komen en na een mooie aanval kon Vyvey van buiten de rechthoek de afvallende bal naast de paal binnen trappen. 1-1 en Wielsbeke kon herbeginnen. Nog geen vijf minuten later kwamen de rood-witten al op voorsprong. Na een mooie aanval krulde Donmez, van buiten de rechthoek, een heerlijke bal in de winkelhaak. Aalter was op dreef en bleven de betere ploeg. In de 38e minuut balverlies aan de linkerkant en opnieuw de snelle omschakeling. Janssens omspeelt onze doelman en zet de 3-1 ruststand op het bord.

Wielsbeke moest, als ze nog iets van de wedstrijd wilden maken, uit een ander vaatje tappen in de tweede helft.

De trainer schikte zijn pionnen opnieuw en Wielsbeke begon de 2e helft direct met goede intenties. Toch was een goede redding nodig van Verhaeghe om de 4-1 te voorkomen. Op inworp komt de bal in de voeten van Dejaegere die de bal voor kan zetten. Steelant komt voor zijn man en kan in de korte hoek de aansluitingstreffer binnen leggen. Wielsbeke voelt opnieuw dat er meer in zit. Op het uur was de gelijkmaker een feit. Na een vrije trap belandde de bal in tweede instantie tegen de touwen. Doch de scheidsrechter had een fout gezien en keurde het doelpunt af. Pech voor de bezoekers. Het was de start van een echte aanvalsgolf. Kans na kans bleef KSCW bij elkaar voetballen. Paal, been, net naast, afgeblokt,... het zat de bezoekers niet mee. Toch was het opletten geblazen voor de counter van Aalter. Op een kwartier van het einde was het momentum voor onze jongens voorbij. De trainer van Aalter had zijn spelers wat herschikt en de wedstrijd kwam terug in evenwicht. Wielsbeke probeerde nog alles op alles te zetten maar het lukte niet meer. In de extra tijd kon Aalter nog de 4-2 eindstand op het bord zetten.

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij beide ploegen een helft opeisen. Een puntendeling zou gekund hebben maar het was huiswaarts keren zonder punten. Spijtig maar volgende week is er een nieuwe kans tegen KE Wervik.