Verslag

VERSLAG

Op zondag 29 januari stond onze nieuwjaarsreceptie op het programma. Deze vond plaats in de vernieuwde kantine op Hernieuwenburg. Dit kon gerealiseerd worden door de hulp van enkele lokale partners (BPM Construct, AZ Tegels, Demunter Wood Projects en LetterSign). Daarnaast onze enorme dank aan Guy Lambrecht en Rik Muylaert voor hun wekenlange inzet om dit tot een goed einde te brengen. Verder mogen we zeker de vrijwilligers niet vergeten die er op geregelde momenten bijwaren om de kantine terug om te toveren tot een aangename plaats voor de komende jaren.

Voor deze wedstrijd konden we rekenen op 3 wedstrijdbalschenkers. Leonidas Arabel uit Zulte, Slaapcomfort Gheeraert uit Waregem en European Car Store uit Roeselare. We danken jullie van harte voor de steun aan onze club.

De wedstrijd zelf begon voor de thuisploeg schitterend. Dejaegere werkt het mistasten van de Wervikse verdediging af met prachtig doelpunt. Wielsbeke onmiddellijk op rozen. Op het kwartier kwam Wervik de eerste keer gevaarlijk voor doel. De bal ging echter tegen de paal en in de omschakeling was het bijna 2-0. Dejaegere besloot op de doelman en in de herneming konden Coopman en Verschelde de bal niet tegen de netten krijgen. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg en kreeg kans na kans. Toch bleef het opletten voor de couter. Op het halfuur moest Verhaeghe opnieuw aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. De geel-witten bleven echter de betere ploeg maar verzuimden het om de score op te drijven. Net voor het einde van de eerste helft kon Verschelde nog eens aanleggen maar ook zijn schot ging over. Een prima eerste helft waar de thuisploeg te weinig beloond werd voor het geleverde spel.

De tweede helft was eerder gelijk opgaand. Wielsbeke kon niet meer dezelfde dreiging uiten en Wervik probeerde op geregelde momenten om te dreigen. Na een kwartier spelen zag het er naar uit dat Coopman dan toch voor de 2-0 zorgde maar zijn stiftertje kon nog net gepareerd worden door de bezoekende doelman. Halfweg de tweede helft opnieuw opschudding toen Dejaegere alleen op doel kon afgaan. De bezoekende goalie kwam ver uit zijn doel en kon, net binnen/buiten de rechthoek, de bal nog voor de neus van Dejaegere wegslaan. Kans weg. Doordat Wielsbeke het naliet om te scoren geloofde Wervik er nog steeds in. In het laatste kwartier kwamen ze dan ook gevaarlijker opzetten. Verhaeghe kon de nul echter op het bord houden. Iedereen had zich verzoend met een nipte overwinning maar in de slotseconde kreeg KSCW een discutabele vrije trap tegen.  Lingier trapt deze naar de tweede paal en zag tot zijn eigen verbazing de bal over de doelman binnen gaan. 1-1 was dan ook de einduitslag.

Dank aan Bart Vandendbroucke voor de foto's.

Volgende week moet KSC Wielsbeke op bezoek bij KSV Rumbeke. Alle supporters op post om KSCW nog eens naar een zege te schreeuwen.

Op de laatste speeldag van de heenronde kwam Ke Wervik op bezoek. Voor de wedstrijd konden meer dan 100 aanwezigen genieten van een heerlijke footlunch verzorgd door T Boefferke

De wedstrijdbal werd geschonken door Bio Dynamics uit Wielsbeke.  We danken Dhr. Van Damme voor de steun aan onze club.

De wedstrijd zelf : de eerste 25 minuten stond er maar 1 ploeg op het terrein. KSCW kon aanspraak maken op minimum 2 doelpunten, doch de bezoekende doelman hield zijn netten proper. Bij de eerste echte tegenaanval kwam KE Wervik op voorsprong. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en KSCW kreeg het moeilijker. 5 minuten voor de rust plots opschudding toen de scheidsrechter een fout had gezien in de rechthoek en de bal op de stip legde... De strafschop werd op de paal getrapt.

In de tweede helft speelde de geel-witten opnieuw mooi voetbal met veel druk naar voor. Kansjes waren voornamelijk voor de thuisploeg. Na 66 minuten stonden de bordjes, oververdiend, terug gelijk. Steelant ronde een knappe aanval af. Wielsbeke duwde door maar kon niet meer scoren.

Een aangename partij voor de neutrale toeschouwer waar de thuisploeg niet gekregen heeft wat ze verdienden. Bio Dynamics trakteerde alle supporters nog op een gratis vat! De vele aanwezigen genoten met volle teugen! Het werd opnieuw een zalige zondagnamiddag!

Volgende week gaan we op bezoek naar SK Roeselare.