Verslag

VERSLAG

Met KSV Rumbeke - KSC Wielsbeke stond een leuke derby op het programma.

Wielsbeke begon het best aan de wedstrijd. Na 7 minuten de eerste mooie snelle aanval van de bezoekers. Dejaegere wordt alleen op de doelman gestuurd maar de bal wordt goed gered. De afvallende bal door Coopman wordt afgeblokt. KSCW voelde dat het nu moest gebeuren en bleef doorduwen.  Het was echter net niet. Halfweg de eerste helft, hoekschop voor de thuisploeg. De bal vliegt naar de tweede paal waar Kindt ongedekt kon binnen koppen. De thuisploeg, tegen de gang van het spel op voorsprong. Wielsbeke moest eerst wat bekomen maar nam de wedstrijd weer in handen. Net voor rust wordt krijgt KSCW nog een vrije trap, Steelant krijgt de bal echter niet tussen de palen.

Na de rust kwam KSCW bijna op gelijke stand met een hoekschop. De bal gaat bijna rechtstreeks binnen maar wordt in extremis van de lijn gered. Enkele minuten later komen de geel-witten goed weg toen Kindt opnieuw een kopkans krijgt op hoekschop. Ook nu wordt hij van de lijn gekeerd. Het gevaar bleef van de stilstaande fases komen. Op het uur een hoekschop voor KSCW en opnieuw wordt hij van de lijn gered. Zo'n 20 minuten voor tijd opnieuw een mooie kans voor de bezoekers. Maddens intercepteert knap aan de middenlijn die de bal tot bij Holvoet stuurt. Die kan de achterlijn halen en perfect voor doel leggen. Dejaegere kan echter net niet bij de bal om deze in het lege doel te trappen. Wielsbeke bleef proberen maar het lukte niet. In tegendeel, Rumbeke deed zo'n 5 minuten voor tijd de boeken toe met een trap van Vanfleteren van op de linkerkant. 2-0, boeken toe en volgende week opnieuw beginnen.

Zondag gaat KSC Wielsbeke op bezoek bij HO Kalken. Beide ploegen konden in 2023 nog geen overwinning boeken. Het wordt dan ongetwijfeld een spannende wedstrijd. Wie pakt de 3 punten? Let op, de wedstrijd start om 15u30.