Verslag

VERSLAG

De wedstrijd K.HO Kalken - KSC Wielsbeke stond al voor de 3e keer dit seizoen op het programma. Beide ploegen hunkerden naar een overwinning in 2023. 

 

Al van bij de start van de wedstrijd was het duidelijk dat dit een wedstrijd zou zijn op het scherp van de snee. De thuisploeg kon na 2min alleen op doel oprukken. Daarbij komt de spits, na een duel met Beeuwsaert, ten val. De scheidsrechter, die er vlakbij stond, ziet er geen graten in en laat verder spelen. Op het kwartier kon KSCW een eerste keer gevaarlijk zijn. Na een voorzet van Dejaegere kon Verstraete de bal tot bij Steelant brengen. Die kon zijn schot niet wapenen. Kans weg. Het was Kalken die de betere ploeg was in de eerste helft. Kleine kansjes werden iedere keer vakkundig weggewerkt maar het gevaar bleef komen. In de 38e minuut werkt Verhaeghe een trap in hoekschop. De hoekschop wordt achteruit gelegd en Neve krult hem mooi de verste hoek in. Wielsbeke opnieuw op achtervolgen. 

 

Na de rust kwamen de geel-witten duidelijk beter op het veld. Na 5 minuten stonden de bordjes dan alweer gelijk. De grensrechter stak zijn vlag echter de lucht in. Het zal nipt geweest zijn, maar mogelijks toch wel correct... KSCW bleef er vol voor gaan. Het was opletten geblazen voor de counter maar op het uur dan eindelijk de oververdiende gelijkmaker. Na een mooie interceptie van De Winter krijgt hij de bal bij Verstraete, die brengt mooi voor waar Dejaegere knap in de korte hoek binnenkopt. Wielsbeke voelt dat er meer inzit maar opnieuw kwam Kalken zeer gevaarlijk op counter. De Corte glipt door de buitenspelval en kan alleen op doel gaan. Zijn staalharde trap eindigt op de paal. Hier komen we goed weg. Toch bleef KSCW de betere ploeg. Verschelde kopt nipt naast en andere kleine kansjes werden net niet goed genoeg uitgespeeld. Op een kwartier voor het einde redt De Winter KSCW van een achterstand door de bal van de lijn weg te werken na een nieuwe hoekschop. 

 

Een kleine tien minuten voor het einde kon de ingevallen Vandenbroucke (amper 17 jaar) knap de bal in de diepte spelen. Verschelde kon alleen op doel gaan maar opnieuw stak de man met de vlag er een 'vlagje' voor... Opnieuw zeer nipt... 

 

Het kon een cruciaal moment in de wedstrijd worden. Maar vijf minuten voor het einde sloeg het noodlot opnieuw toe. Op een hoekschop gaat de bal knullig binnen waardoor KSCW nog eens met lege handen naar huis dient te keren. 

 

Het zit onze jongens voorlopig niet mee. Toch zijn we er van overtuigd dat het tij zal keren. Onze jongens spelen niet slecht en krijgen voldoende kansen om een wedstrijd te winnen. Te starten met de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Vigor Wuitens Hamme op zondag 26 februari. De wedstrijd start om 15u00. Kom onze spelers aanmoedigen!!!