Verslag

VERSLAG

Met KFC Vigor Wuitens Hamme stond dit weekend een stevige tegenstander op de kalender. De huidige nummer 3 van het klassement zou zijn vel duur verkopen na de nederlaag in de heenronde.

De wedstrijdbal werd geschonken door de firma Rogiers uit Waregem. Rogiers is de specialist in verkoop, levering, installatie en onderhoud van alle klassieke CNC gestuurde machines en totaalprojecten op het gebied van hout, alu- en pvc, advanced materials, finishing en stofaanzuiging. Wij danken de firma Rogiers voor het vertrouwen in KSC Wielsbeke.

Van bij de start van de wedstrijd toonde KSCW dat ze vol voor de winst zouden gaan. Na amper 4 minuten kreeg Wullaert het eerste kansje. Zijn schot werd afgeblokt door de doelman. De bezoekers waren verwittigd en kwam wat beter in het spel. Toch was het de thuisploeg die tekende voor het eerste echte gevaar. Net na het kwartier kan Coopman kantelen tot bij De Winter. Die trapt een prima voorzet maar Verschelde kan zijn hoofd niet goed genoeg achter de bal zetten om echt gevaarlijk te zijn. Wielsbeke bleef de betere ploeg en wat later werden de vuisten van de bezoekende doelman opnieuw getest. De wederoptredende D'Hondt (die zijn eerste basisplaats pakte na lang blessureleed) trapte staalhard op doel maar de doelman stond paraat. In de herneming werd de trap van Dejaegere in hoekschop geduwd. Op het halfuur een hoekschop voor de bezoekers. Dit werd in eerste tijd nog weggewerkt maar in de herneming kon Smet de bal op doel trappen. Die ging over onze doelman binnen. De geel-witten stonden opnieuw op achtervolgen. Amper 3 minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk. Verstraete kan de bal langs de lijn steken tot bij Coopman. Zijn voorzet komt bij een verdediger die wat ongelukkig ten val komt. Wullaert twijfelt niet kapt zich mooi vrij en trapt hard de korte hoek binnen. Zeer mooie gelijkmaker! Wielsbeke probeerde om nog voor de rust de voorsprong te nemen maar het bleef bij wat kleine kansjes. Toch kregen ze bijna het deksel op de neus. Vijf minuten voor de rust schoot Van Osselaer een open kans hoog over het doel. Hier komt KSCW goed weg. Met 1-1 de rust in.

Na de rust was de thuisploeg direct goed wakker toen Erturk de korte hoek vond. De Meyer kon de bal knap uit het doel houden. Wielsbeke nam het commando terug over en Dejaeger had de 2-1 aan de voet maar de bezoekende doelman redde knap met de voet. Het was de start van een kansenregen voor de thuisploeg. Eerst Verstraete, daarna Maddens probeerden tevergeefs de doelman verschalken. Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk zover. De jaeger kon, in twee tijden, de oververdiende 2-1 tegen de netten trappen. Maar toch... Dat KSCW in 2023 nog niet veel geluk kende werd nogmaar eens gedemonstreerd. Een ongevaarlijke bal kwam zeer ongelukkig tegen de arm van Beeuwsaert en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen (perfect correct volgens de regels maar niemand die een beetje van voetbal kent zou hier ooit een strafschop voor geven). Van Osselaer nam het geschenk met open armen in ontvangst en trapte de 2-2 eindstand tegen de touwen. Vigor pakt zo op een diefje een puntje mee naar Hamme. Wielsbeke speelde een zeer knappe wedstrijd en werd voor de zoveelste keer niet beloond naar werk. Het zal ongetwijfeld ooit wel eens omslaan... Op naar volgende week!

Zondag 05/03 om 15u00 gaat KSC Wielsbeke op bezoek bij KVC Jong Lede.  Hopelijk kiest dame fortuna eens de kant van de geel-witten...