Verslag

Na de sterke wedstrijd vorig weekend tegen KFC Vigor Wuitens Hamme gingen onze jongens met vertrouwen op bezoek bij KVC Lede. Wil KSCW in de linker kolom blijven staan worden maar best de 3 punten meegenomen naar huis.

Op een klein en moeilijk bespeelbaar veld kwam KSCW het best uit de startblokken.  De eerste kleine kansjes waren dan ook voor de bezoekers. Na iets meer dan tien minuten scoort KSCW een eerste keer. Ruben D'Hondt komt sneller op de bal dan de doelman en krijgt de bal tot bij Jarne Wullaert. Die scoort in één tijd maar de scheidsrechter had echter al gefloten voor fout op de doelman? Het was echter uitstel. Op het kwartier wordt een vrije trap eerst nog weggewerkt. De bal komt terug in de box tot bij Nicolas Steelant en die twijfelt niet. 0-1 en KSCW terecht op voorsprong.  Op het half uur een eerste keer de thuisploeg. De vrije trap levert echter geen gevaar op. Net voor de rust kon KSCW voor de gelegenheid volledig in het geel, een tweede keer scoren. Pieter De Winter zet heerlijk zijn man in de wind en krijgt de bal voor doel. Thomas Coopman kan net niet bij de bal maar de goed gevolgde Andres Verschelde tikt simpel de 0-2 binnen. Wielsbeke op rozen om de kleedkamer in te duiken.

De tweede helft startte rustiger van beide ploegen. Na een tiental minuten opschudding toen de bal plots op de stip kwam te liggen voor de thuisploeg. Richard De Meyer kiest de goede hoek en duwt de bal naar buiten. Kans weg, hier komen we goed weg! Jong Lede voelde plots de twijfel in de ploeg en duwde door. Al snel kregen ze wat kansjes maar Richard De Meyer stond goed te keepen. Wielsbeke probeerde vanuit de organisatie gevaarlijk tegen te counteren maar nam voorzichtig terug de wedstrijd in handen. Eerst Coopman en daarna Verschelde kregen de bal niet binnen. Halfweg de tweede helft komt KSCW opnieuw goed weg. Een bal door het centrum waarbij de goed weggedraaide aanvaller de bal binnen trapt. Doch de lijnrechter had buitenspel gezien. Een nipte maar de beelden geven de scheidsrechter gelijk. Wielsbeke was vooral gevaarlijk van op hoekschop maar de bal wou er niet in. In de slotseconde kon Jong Lede nog knap de aansluitingstreffer scoren maar de oververdiende overwinning was een feit.

KSCW heeft zeer lang moeten wachten op de eerste overwinning van 2023. Tal van wedstrijden werd het goede spel niet beloond maar vandaag kregen de jongens eindelijk loon naar werk. Met deze overwinning verstevigen we onze positie in de linkerkolom.

Volgend weekend is KSC Wielsbeke vrij door het forfait van SV Anzegem. De week erop 19/03 ontvangen we Elene Grotenberge. Voor de wedstrijd organiseren we een footlunch. Reserveren kan nog steeds via het gekende kanaal. Tot dan...