Verslag

Na een onverwacht weekje rust speelde KSC Wielsbeke dit weekend tegen Eendracht Elene Grotenberge. Twee ploegen die mooi in de buik van het klassement staan. De ploeg die aan het langste eind trok deed een fantastische zaak in het klassement. Het zou dus een spannende namiddag worden. 

 

Voor de wedstrijd vond de laatste footlunch van het seizoen plaats.  Meer dan 100 aanwezigen konden onbeperkt genieten van mosselen en koud buffet. Men zag dat het goed was... Merci aan het voltallige team om hier weer een succes van te maken! 

 

De wedstrijdbal werd geschonken door De Nieuwe Beer uit Oostrozebeke. Uw kledingzaak voor jong en oud. Nog op zoek naar kledij voor uw communicanten? Eén adres... 

 

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Na een aanval van op rechts kon Demeyer nog eerst goed redden. In de herneming ging de bal tegen de paal. KSCW was onmiddellijk wakker geschud en enkele minuten later kon Wullaert de bal op eigen helft recupereren. Hij ziet Dejaegere lopen en met een 'Debruynepas' stuurt hij Jari weg tussen 2 verdedigers. Hij neemt de bal aan en legt hem mooi naast de doelman in het mandje. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want nog geen 2 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk.  Na een hoekschop komt de bal in de box terecht waar De Tandt nog net de bal kan raken en zo in doel werken. Alles te herbeginnen.  En dat deed KSCW ook. Nog voor het kwartier stonden de bordjes alweer in het vooreel van de thuisploeg.  Op hoekschop wordt de bal tot bij Wullaert gebracht, die snijdt naar binnen en trapt de bal in de korte hoek binnen.  En nog was het niet gedaan. Enkele minuten later kon Dejaegere zijn tweede van de namiddag binnen koppen na een voorzet van Coopman. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam even bedrogen uit. Iets over het half uur werd een doelpunt van de bezoekers afgekeurd voor buitenspel en net voor de rust kwam de aansluitingstreffer via Vermeer. 

 

De tweede helft was duidelijk van mindere makelij dan de eerste. De bezoekers probeerden om de gelijkmaker te zoeken en op het uur was dit een feit. Opnieuw scoorde Vermeer op vrije trap en opnieuw moest KSCW herbeginnen. De bezoekers voelden dat er meer in zat en de geel-witten moesten terug maar echte kansen bleven uit. Op een kwartier van het einde een aanval van op rechts. De bal komt tot bij Coopman die 3 man aan de praat houdt. Hij draait mooi weg en kan Verstraete bereiken die opgerukt was naar de tweede paal. Die zie de ingevallen Maddens lopen en legt de bal panklaar tot bij Glenn. Die niet meer kon missen. Wielsbeke opnieuw op voorsprong. De bezoekers probeerden nog om de gelijkmaker te zoeken maar KSCW kon zijn 2e overwinning van 2023 veilig stellen. 

 

Met deze overwinning kunnen we (voorzichtig) stellen dat de eerste doelstelling (in 3e amateur blijven) bereikt is. Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het nu zaak om er nog het maximale uit te halen en te kijken waar we stranden... Wie weet...

 

Zondag gaan we op bezoek naar KFC Eppegem. We maken de verplaatsing met de bus. Wie meewil kan dit via het gekende kanaal (Nico Buyck). De bus vertrekt om 12u15 aan Ter Leie. Graag op voorhand inschrijven bij Nico.