Verslag

VERSLAG

Met nog 5 speeldagen te gaan kon KSC Wielsbeke deze speeldag een gouden zaak doen op bezoek bij KFC Eppegem. De thuisploeg zal hun vel echter duur verkopen want moeten winnen om nog een kans te maken op het behoud.

Wielsbeke kwam het best uit de kleedkamer en kreeg al snel wat mogelijkheden. Toch was de laatste pas net niet goed genoeg om de vroege voorsprong op het bord te zetten. Het was de thuisploeg die echter van de eerste hoekschop profiteerde om te scoren.  Van Steenwinkel klimt hoger dan iedereen en kopt perfect over onze doelman de verste hoek binnen. De geel-witten hadden dit duidelijk niet verwacht en kregen het moeilijk om het spel terug in handen te nemen. Het duurde dan ook tot tien minuten voor de rust voor KSCW terug gevaarlijk kon worden. Wullaert zijn vrije trap kon net niet verlengd worden door Beeuwsaert en de doelman pareerde knap de bal in hoekschop. De hoekschop werd kort verwerkt en kwam tot bij de vrijstaande Verstraete. Die haalde uit en trapte de bal staalhard tegen de lat. Wielsbeke voelde dat het moment was aangebroken en bleef doorduwen. Als Verstraete voor de zoveelste keer tegen de grond wordt gewerkt krijgt Wullaert opnieuw een kans op vrije trap. Opnieuw ging de bal knap naar de 2e paal en Maddens kon de gelijkmaker tegen de net tikken. Zijn 2e doelpunt in evenveel weken. Vijf minuten voor het einde een prachtige counter uit het boekje. Spijtig genoeg speelde het veld zijn rol en kon Dejaegere de 1-2 niet binnen leggen.  Net voor de rust kon Wielsbeke alsnog op voorsprong komen maar ook nu ging de bal net niet binnen.

De tweede helft probeerde KSCW met iets meer druk naar voor te spelen. Verstraete werd net buiten de rechthoek  foutief gestopt. Wullaert achter de bal en die trapte mooi naar de winkelhaak. Maar de doelman had een prima parade in huis. Wielsbeke probeerde maar het was deze namiddag net niet goed genoeg. Het was dan ook opletten voor de counter van de thuisploeg. Het zag er naar uit dat beide ploegen met 1 punt vrede moesten nemen maar dat was buiten Dejaegere gerekend. Die ging mooi voorbij zijn man en zette de bal knap voor. Verstraete die op rechts was blijven hangen, kwam knap ingelopen en trapte de bal heel knap voorbij de thuisgoalie. Drie belangrijke punten voor KSCW die met deze winst naar de vijfde plaats in het klassement stijgen.

Volgende week zaterdag komt KFC Voorde Appelterre op bezoek. De winnaar van de eerste periodetitel zit in een moeilijkere periode en zal zeker het tij willen keren tegen onze jongens.

Belangrijk om te weten : tijdens de wedstrijd is er een groot ruilmoment voor de stickeractie van KSCW in samenwerking met AD Delhaize Waregem.