Verslag

Op zaterdag 01 april stond de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Een wedstrijd tegen KFC Voorde Appelterre. Eén van de twee ploegen in de heenronde die echt indruk gemaakt had in de reeks. Ondanks een mindere periode waar de bezoekers in zitten zal dit ongetwijfeld een zeer lastige partij worden.

Voor deze wedstrijd kon KSC Wielsbeke rekenen op zijn supporters die in grote getale opgekomen waren. De wedstrijdbal werd geschonken door :

• Pantek bvba al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in bouwmaterialen in kunststof.
  • Delphos groot- en kleinhandel in kappersbenodigdheden uit Deerlijk.
  • Zwembadman, bouwt, herstelt en onderhoudt uw droomzwembad van A tot Z met service om U tegen te zeggen!

Wij danken onze sponsors!

Ondanks de vele regenval van de laatste weken konden beide ploegen toch spelen op een goed bespeelbare grasmat. Een pluim op de hoed van onze terreinverzorgers.  Het waren de bezoekers die tekenden voor het eerste gevaar. Een balletje dat over onze verdediging werd gedropt en Afkuzi  zijn schotje werd gered door De Meyer. Op het kwartier werd de bal goed rondgespeeld bij KSCW. Maddens , die door de blessure van De Winter in de verdediging werd gepostuleerd, verstuurde een knappe bal tot bij Dejaegere. Die kapt zich mooi vrij en levert een prima voorzet af. De ingelopen Coopman kreeg de bal perfect op het hoofd en kopte de vroege voorsprong tegen de touwen.  Op het half uur was het opnieuw prijs. Beeuwsaert kon een hoekschop in eerste instantie nog niet over de lijn krijgen maar volgde goed en zette zo de 2-0 op het bord. En nog was het niet gedaan. Wielsbeke geloofde duidelijk in een stunt en duwde door. Wullaert intercepteert op het middenveld en stuurt Steelant weg alleen op de doelman. Die kan over de doelman binnen trappen maar de lijnrechter stond met de vlag in de lucht. Terechte beslissing blijkt na het zien van de beelden. Net voor rust toonden de bezoekers dat ze wel degelijk over een zeer getalenteerde ploeg beschikken. Na een inworp komt de bal tot bij Movoto. Die controleert de bal knap op de borst en trapt mooi in de verste hoek de aansluitingstreffer binnen. Met 2-1 gaan beide ploegen de kleedkamer in.

De tweede helft kwam wat traag op gang maar na een tiental minuten kon KSCW de voorsprong opnieuw uitdiepen. Beewsaert verstuurt een lange bal tot bij Steelant die zeer knap in één tijd verlengt en zo Dejaegere wegstuurt. Onze topschutter kan alleen op doel gaan en werkt koelbloedig af.  In 5 baltoetsen gaat de bal van bij onze doelman tot in het netje, van efficiëntie gesproken... Toch was het nog niet gedaan. Voorde-Appelterre zette alles op alles en duwde KSCW terug. In eerste instantie konden Beeuwsaert en Maddens een inzet van Movoto nog van de lijn keren maar twee minuten later stond de 3-2 dan toch op het bord. De sterk ingevallen D'Hoore kon de bal voor doel krijgen, De Drie kwam voor de man en kon de bal in doel tikken. Het beloofde nog een spannende slotfase te worden. En dat werd het ook. De bezoekers duwden nu fors door en KSCW moest lijf en leden in de strijd gooien om de overwinning thuis te houden. Het grootste slachtoffer was Beewsaert die een bal van zeer dichtbij staalhard tegen het hoofd gekregen had en na enkele minuten het plein diende te verlaten. Wielsbeke bibberde en moest het academisch voetbal inruilen voor bloed, zweet en tranen... Na 92 minuten kwam de bevrijding met de drie laatste fluitsignalen van de scheidsrechter. Een zeer zwaar bevochten (gevleide) zegen. Maar die mogen er ook eens zijn.

We speelden tegen een zeer sterke tegenstander die al zeker is van de eindronde. Wie weet komen we elkaar daar nog eens tegen? Want... Met nog 3 speeldagen te gaan verstevigen we onze 5e plaats. Wordt het seizoen nog met enkele weken verlengd?

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op en tegen SK Roeselare-Daisel. We hopen jullie massaal te verwelkomen!