Verslag

De eerste wedstrijd van de eindronde wordt gespeeld tegen Eendracht Termien. Een ploeg uit de B-reeks die net geen kampioen geworden was. Met 64 punten kwamen ze net 1 punt te kort om te titel te nemen. Het wordt een moeilijke opdracht om deze wedstrijd te winnen. Maar, zo is voetbal, de wedstrijd moet altijd gespeeld worden...

Na 2 minuten was het ondenkbare al bijna een feit. Jari werd alleen op de doelman afgestuurd maar die kon nog net genoeg bij de bal om de trap in hoekschop te werken. Wat een opener zou dit geweest zijn...

Eendracht Termien bleek uit de voorbeschouwing een ploeg te zijn die veel scoort. Na amper 7 minuten hadden we het geweten. Op vrije trap voor KSCW een snelle omschakeling van de bezoekers waarop een mooie voorzet komt vanop de flank en de bal in twee tijden wordt binnengekopt. 0-1 en de thuisploeg kon achtervolgen. Toch bleven we niet bij de pakken zitten want amper twee minuten later kon, opnieuw Jari, bijna de gelijkmaker scoren. Opnieuw was de doelman bij de pinken.

De eerste helft was in het voordeel van de geel-witten maar de kansen die er kwamen, werden net niet goed genoeg afgewerkt. En dan wordt het natuurlijk opletten. Want 2 minuten voor de rust krijgt Termien een zeer licht toegekende strafschop. Richard redt deze met de voet waardoor we nog niet uitgeteld zijn. Toch was het slechts uitstel. Net voor het rustsignaal krijgt Termien nog een hoekschop. Deze wordt verlengd en gaat wat ongelukkig binnen. 0-2 en rust.

Na de rust controleerden de bezoekers de wedstrijd. Een prima verdediging hield stand tegen het jong geweld van KSCW. Op een kwartier voor het einde van de wedstrijd opschudding als Jari tegen de grond wordt gewerkt en de scheids de bal op de stip legt. Thomas achter de bal maar ook nu wordt de strafschop gered door de doelman. Eendracht Termien voelde dat het zou lukken en bleef rustig voetballen. Bijna kwamen ze op 0-3 maar de vrije trap strandde op de deklat. In de extra tijd kon de ingevallen Halilovic de score nog milderen tot 1-2 met een mooie kopbal maar meer zat er niet meer in. Wielsbeke diende de duimen te leggen tegen Eendracht Termien.

Zo komt er een einde aan een meer dan geslaagd 1e jaar in 3e amateur. Met een knappe 5e plaats in het klassement haalt onze T1 zijn verhoopte doelstelling. Knap resultaat van onze staf en zijn spelers.

Het wordt nu uitkijken naar een nieuw seizoen. Het zal het jaar van de bevestiging moeten worden. Het bestuur is al volop bezig met het samenstellen van de kern. We hopen hier snel meer nieuws over te kunnen geven.

Voor nu, een fijne vakantie en tot snel!