Verslag

3 september 2023, de start van de nieuwe competitie. Altijd een spannend moment voor spelers, staf en supporters. Met een wedstrijd tegen KVC Jong Lede stond onmiddellijk een stevige tegenstander op het programma.

In onze gloednieuwe uitrusting konden de jongens de eerste competitiewedstrijd aanvatten. Maar het was toch de thuisploeg die de beste start maakte. Na amper 5 minuten moest Brandon Vanderbeken al de eerste keer plat gaan om de bal uit de hoek te houden. Wielsbeke herstelde het evenwicht en zette dit onmiddellijk om in een voorsprong. De bal komt bij Jari die uitgeweken was naar de linkerkant.  Hij trapt een ideale voorzet op het hoofd van Robbe . Onze nieuwe spits twijfelt niet en knikt de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en bleef gevaarlijk bij elke aanval. Brandon toonde echter onmiddellijk zijn meerwaarde en redde tot 3x toe zeer knap! Wielsbeke kon met een gevleide voorsprong naar de kleedkamer.

Na de rust toch grotendeels hetzelfde spelbeeld. Wielsbeke probeerde om wat meer druk te zetten maar het bleef de thuisploeg die de eerste kans kreeg. Op het uur dan toch eens KSCW die gevaarlijk was voor doel. Jarne kon vanuit een zeer scherpe hoek nog op doel trappen. Spijtig genoeg ging de bal op de paal. Halfweg de 2e helft dan toch de verdiende gelijkmaker. Horinck (tot dan veruit de beste speler van Jong Lede) kon door de buitenspelval glippen en alleen op Brandon gaan. Horinck miste niet en zet de bordjes gelijk. Beide ploegen probeerden om de wedstrijd naar hun toe te trekken maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Zo'n tien minuten voor tijd dan toch de onverwachte voorsprong voor KSCW. Thomas zette de bal voor naar de 2e paal waar de doelman zich op verkijkt. De bal ging daarop via een hoofd binnen. (owngoal of Pieter) enkel de beelden zullen dit uitwijzen...

Wielsbeke pakt zo, toch wat op een diefje, de volle buit mee naar KSCW. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Hamme.